Rygerformand fra Stenlille til Folkemøde på Bornholm

Frank Pedersen fra Stenlille er taget til Folkemødet på Bornholm i sin egenskab af formand for Danmarks Rygerforening DARY. Foto: Michael Johannessen.

Frank Pedersen fra Stenlille er taget til Folkemødet på Bornholm i sin egenskab af formand for Danmarks Rygerforening DARY. Foto: Michael Johannessen.

Frank Pedersen fra Stenlille sagde i foråret sit job op i Holbæk Kommunes IT-afdeling på grund af den meget restrektive rygepolitik, som kommunen har indført. I disse dage er han på Bornholm for at gøre opmærksom på rygernes situation.

Frank Pedersen er Formand for Danmarks Rygerforening DARY og det er i den egenskab, at han er taget til Folkemødet i Allinge på Bornholm.

– Det er som bekendt ikke nogen hemmelighed, at Danmarks Rygerforening mener, at rygeloven er alt for restriktiv. Det betyder ikke, at vi ikke har forståelse for de mennesker, der ikke kan tåle eller lide tobaksrøg, fortæller Frank Pedersen.

Foreningen har en stand på Kirkepladsen i Allinge, hvor man arrangerer forskellige events. Torsdag var der et foredrag om tobaksplanten, fredag blev der snakket om “Røgfri arbejdstid”, som bl.a. Holbæk Kommune og Region Sjælland har indført og i dag er der debat om den restriktive rygelov og andre forbud. Søndag får ryger-standen besøg af en pædagog, der snakker lidt om hendes teorier omkring, hvorfor der er så mange børn der i en tidlig alder får astma og allergi. Pædagogen har bemærket, at langt de fleste børn, der bliver syge kommer fra ikke-ryger hjem.

Det er første gang, at Danmarks Rygerforening DARY er med til Folkemødet.

Holbaekonline.dk er taget til Folkemødet i Allinge på Bornholm for at finde historier af lokal interesse og give et lokal alternativ til den massive dækning på de store landsdækkende medier.

Leave a Reply