5. maj 2024

Der skal lægges nye elkabler og fibernet i jorden og opstilles lysmaster og det betyder stor aktivitet og gravearbejder i Holbæk by øst for Valdemar Sejrsvej og i områderne Tuse Næs, Hagested, Mårsø, Tuse, Vipperød, Ågerup og Tjebberup.

Derfor holder Holbæk Kommune et åbent-hus-arrangement på Elværket i Holbæk torsdag den 19. juni fra kl. 15.00 – 19.00, hvor man kan man møde både entreprenører og kommunen og høre nærmere om arbejdet.

Kommunen opfordrer alle borgere i de berørte områder til at kigge forbi. Der vil være mulighed for at høre om, hvornår og hvordan der graves på netop deres vej. Samtidig med at man kan høre nærmere om, hvad arbejderne betyder for den enkelt, er der mulighed for at nyde en kop kaffe og et stykke kage.
SEAS-NVE står for anlægsarbejdet. Frem til 2015 kabellægger SEAS-NVE hele deres elforsyning. Herudover vil firmaet også nedlægge fibernet, der giver hurtigere internet.

Ved at lægge kablerne i jorden fremtidssikres forsyningssikkerheden. Det giver andelshaverværdi, fordi andelshaverne fremover trygt kan regne med el i kontakterne, også selvom det stormer udenfor.
Gravearbejdet ikke er det kønneste syn, men i SEAS-NVE er der klare retningslinjer om at udføre gravearbejdet så hurtigt som muligt og til så lidt gene som muligt for beboerne i området. Ligesom man altid sørger for at reetablere veje og fortove til samme stand som før gravearbejdet.

For kommunens vedkommende betyder kabellægningen, at der skal opsættes nye master og lamper til gadebelysning. Der investeres omkring 100 til 125 millioner kroner i den nye gadebelysning, men til gengæld får man også et meget avanceret system med LED-lys. Det er både energivenligt og giver samtidig mulighed for at tilpasse belysningen efter behovet.

Arbejdet er så småt i gang , og fortsætter resten af 2014.