7. maj 2024

Linda Vesti Thygesen udstiller mere end 100 værker i sit hjem i Tølløse. Foto: Linda Vesti Thygesen

Linda Vesti Thygesen udstiller mere end 100 værker i sit hjem i Tølløse. Foto: Linda Vesti Thygesen
Linda Vesti Thygesen udstiller mere end 100 værker i sit hjem i Tølløse. Foto: Linda Vesti Thygesen
I disse dage udstiller kunstneren Linda Vesti Thygesen fra Tølløse mere end 100 værker.

Linda Vesti Thygesen maler inde for mange stilarter: farverige popart malerier, serigrafier, mixed media, croquis, figurative billeder og digitalt fremstillet billeder. Linda stopper ikke der, Linda maler møbler i vintage stil, laver vintage brugskunst af bl.a. genbrugsmaterialer.

Den alsidige kunstner har slået en showtrailer op på hjemmeadressen, hvor besøgende kan se en del af hendes store udstilling.

– Hvis mine billeder kan skabe forundring og sætte nogle tanker i gang, så er jeg glad, siger Linda Vesti Thygesen.

For hende handler det om at få tilskuerne til at stoppe op et øjeblik fra den hverdag, de er i gang med. Om at sætte nogle tanker i gang – gerne nogle nye tanker.

– Hvis min kunst kan gøre det, er min mission indfriet, siger hun.

Spændende kunst er noget, man ikke bliver færdig med ved første øjekast. For Linda Thygesens billeder gælder det eksempelvis, at motiverne ser ud på én måde, når man betragter dem på afstand, og at en række detaljer begynder at træde frem, efterhånden som man træder tættere på. – Det kan meget vel være detalje, der umiddelbart ikke er i kontekst med det fremtrædende motiv.

– Når jeg laver billeder, så skal der være noget, du kan se nu og her – og noget, du først ser anden eller tredje gang. Du skal få lyst til at blive ved at se på dem, og gerne opleve noget nyt, siger Linda Vesti Thygesen

Popart og serigrafi
Linda Thygesen er 44 år og har fremstillet kunstprodukter siden 80’erne. Linda maler især billeder fra genrerne popart og serigrafi. Motiverne kan være alt fra portrætter,– biler, hunde med solbriller, Zebra eller blomster. Men det er sammensætningen af farver på lærreder, der For Linda Thygesens er det grundlæggende i ethvert billede.

– Det er farverne, der er det vigtigste. Det er deres samspil, der interesserer mig: Jeg elsker farver – jeg synes farverne siger allermest i et billede. Motivet er ikke lige så vigtigt.

På udstillingen der er delt i to rum finder du et sandt mix af det Linda laver – kig ind der er masser at se på.

Info:
Udstilling: Lina Vesti Thygesen
Dato: Lørdag d. 7. juni, Søndag d. 8. juni og mandag d. 9. juni 2014, kl. 11 – 17.
Sted: Stengårdsvej 31, Tølløse