4000 skoleelever skal til koncert i DR

4000 skolelever fra Holbæk Kommune skal til koncert i DR Koncerthuset. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR.

4000 skolelever fra Holbæk Kommune skal til koncert i DR Koncerthuset. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR.

Ikke mindre end 4000 skoleelever fra Holbæk Kommune skal i denne måned til koncert i DR Koncerthuset.

Hen over seks dage fra 11. – 18. juni, sætter busser fra Holbæk kursen mod DR Koncerthuset i København og med sig har den elever fra 0. – 5. klasse fra alle skoler i kommunen.

Holbæk Kommune har takket ja til et tilbud fra DR som indbefatter et unikt møde med blandt andet et af landets bedste symfoniorkestre.

Tilbuddet er en del af DR’s store projekt ”Ind Til Musikken”, der løber de næste tre år. Målet med projektet er at give 75.000 skolebørn mulighed for at opleve symfonisk musik i en stor koncertsal som den i DR Koncerthuset.

200 år med musik i skolen
Koncerterne er gratis for skolerne, ligesom en tredjedel af transporten er dækket. Holbæk Kommune betaler de resterende totredjedele. Og det er penge, der er godt givet ud, mener chef for skole og uddannelse Marianne Stentebjerg:

– Vores deltagelse i ”Ind til Musikken” er Holbæk Kommunes fejring af skolens 200 år jubilæum. Folkeskolens 200 år er en markering af, at alle børn skal have en grundlæggende skoleuddannelse. Musik og kultur er en vigtig del af børns skolegang, og Ind Til Musikken er med til at give børnene en unik musikoplevelse. Her kommer fælleskabet i centrum og deres musikforståelse bliver udfordret, siger hun.

Fejringen af skolens 200 år og musikken hænger tæt sammen. Musik var på skemaet allerede i 1814 i form af sang. Alle børn skulle møde sang i deres undervisning. Siden har sangundervisningen udviklet sig til musikundervisning. Og det er forsat et mål i Holbæk Kommunes folkeskoler, at alle børn oplever og udøver musik.

Musik er en vigtig del af skolehverdagen
Koncertarrangementet i DR Koncerthuset ligger dermed også i forlængelse af kommunens satsning på kulturelle tilbud til skoleelever. Blandt andet får eleverne hvert år fornøjelsen af at komme til livekoncert med professionelle musikere på deres skole. Den levende musik bliver brugt som en del af musikundervisningen og er derfor også en tilbagevendende begivenhed. I det kommende skoleår vil eleverne inden for forskellige musikgenrer kunne opleve 54 koncerter på skolerne.

Fra den 11. til 18. juni besøger 4000 skoleelever fra Holbæk Kommune den
verdensberømte koncertsal i DR Koncerthuset. Her skal de opleve og lege med stor
symfonisk musik sammen med DR’s orkestre.
Hen over seks junidage sætter busser fra Holbæk kursen mod DR Koncerthuset i København.
Om bord er intet mindre end 4000 skolebørn fra indskolingen og mellemtrinnet. De kommer fra
alle skoler i kommunen, og sammen venter en helt speciel musikoplevelse.
Ind til den symfoniske musik

I løbet af juni 2014 vil DR SymfoniOrkestret og DR UnderholdningsOrkestret give hele 18
koncerter for i alt 26.000 elever. Den 11. juni er premieredagen. Holbæk Kommunes
skolelelever er altså med til at skyde projektet i gang.

Leave a Reply