21. maj 2024

Der er køer, heste, får – og Holbæk Kommune på Dyreskuet i Roskilde.

Kommunen er gået sammen med de andre kommuner i Region Sjælland om en stand på Roskilde Dyrskue hvor både landmænd og naboer til landmænd kan få svar på mange af deres spørgsmål om miljøreglerne.

Og der skulle være noget at hente uanset om du er landmand eller nabo til landbrug med husdyr. Standen henvender sig nemlig til alle, der bor på landet. Fra kommunernes side ønsker mant øge kendskabet til miljøreglerne for landbrug med dyrehold

For mindre dyrehold (hobbydyrehold) kan man få afklaret, om dyreholdet er omfattet af miljøreglerne, og hvilke regler, der gælder for dyreholdet. Landmænd med større dyrehold kan få en snak om miljøreglerne – blandt andet om, hvornår flydelaget på gyllebeholderen er godt nok.

Naboer til landbrug med dyrehold kan høre om de miljøregler, der gælder for dyrehold. Og hvad kommuner gør og kan gøre for at mindske gener fra dyrehold. På standen vil der hele tiden være 2-3 miljømedarbejdere fra de forskellige kommuner i Region Sjælland.

Der er til lejligheden udarbejdet nye foldere om miljøkrav til hobbydyrehold, om indretning af stalde, om opbevaring af fast møg og om opbevaring af gylle. Alt sammen i en lettilgængelig form.

Roskilde Dyreskue afholdes fra 30. maj til 1. juni. Og hvis man vil besøge kommunernes stand, så har den nummer 354.