25. april 2024

Efter voldsom debat endte onsdagens principafstemning om Holbæk Arena - her i det oprindelige projekt, der for længst er skåret ned - i stemmelighed. Dermed er intet afgjort hverken for eller i mod Arenaen. Grafik: COBE Arkitekter.

Der kommer ingen endelig beslutning om Arena-projektet før om et år. Grafik: COBE Arkitekter.
Der kommer ingen endelig beslutning om Arena-projektet før om et år. Grafik: COBE Arkitekter.
Efter en lang debat ved onsdagens byrådsmøde besluttede byrådet at fortsætte arbejdet med Holbæk Arena, men samtidig også at nedsætte en politisk styregruppe.

Det er ikke alle politikere og partier i byrådet, som er udelt begejstret for Arena-projektet, det gælder bl.a. Dansk Folkeparti og De Konservative.

Især Venstres byrådsmedlemmer stod uforstående overfor modstanden mod projektet, som de mener, at idrætsforeningerne i Holbæk selv har bedt om på grund af de nedslidte og ikke vedligeholdte idrætsanlæg, som der er i dag i Holbæk by.

Michael Suhr fra De Konservative gjorde opmærksom på, at de konservatives modstand mod Arenaen ikke er det samme som at partiet er imod nye og bedre idrætsfaciliteter.

Under debatten blev der diskuteret økonomi – som i debatten hurtig blev til et spørgsmål om “æbler” og “pærer” – om udgifterne til Arena-projektet kontra Kommunens generelle økonomi. Flere mente at det kunne man ikke se på den måde – bl.a. socialdemokraten Finn Martensen mente ikke man kunne blande de to ting sammen. Den tog Ole Brockdorff op i en afsluttende bemærkning, hvor han mente at “hvis man tager æbler og pærer og en smule flødeskum – så får man en fantastisk frugtsalat”.

Alle medlemmer – på nær Steen Klink fra socialdemokraterne – stemte for Økonomiudvalgets protokolat. Det betyder, at man nu fortsætte processen med Arena-projektet, samtidig med at styregruppen følger udviklingen og ser på evt. alternativer til Arena-projektet.

Styregruppen tillægges ingen kompetencer til at træffe formelle beslutninger, men den har alene fået til opgave, at belyse baggrunden for, potentialet og mulighederne i at skabe bedre idræts – og svømmefaciliteter i Holbæk kommune. Alle resultaterne fra arbejdet, vil tilgå byrådet til brug for dets videre behandling og det videre arbejde frem mod et grundlag for en eventuel beslutning i foråret 2015.

Styregruppen, der tæller samtlige politiske partier i byrådet, skal bestå af Solvej Pedersen (S), Michael Suhr (C), Emrah Tuncer (R), John Harpøth (O), Karen Thestrup (Ø) og Søren Kjærsgaard (V).