26. april 2024

Christina K. Hansen (S) mener man har et problem, hvis man bygger en Arena på bekostning af små skoler. Foto: Jesper von Staffeldt.

Christina K. Hansen (S) mener man har et problem, hvis man bygger en Arena på bekostning af små skoler.  Foto: Jesper von Staffeldt.
Christina K. Hansen (S) mener man har et problem, hvis man bygger en Arena på bekostning af små skoler. Foto: Jesper von Staffeldt.
Som vi tidligere har skrevet, så har Økonomiudvalget valgt at anbefale byrådet at udskyde beslutningen om Holbæk Arena til næste år.

Ideen er, at der nedsættes en styregruppe som alle partier i byrådet får plads i. Det skal sikre at alle er “tæt på kvalificeringerne af de ønsker der måtte være i forhold til økonomi, brugerinteresser og ikke mindst om de alternative forslag som har været præsenteret i dagspressen”, som det hedder i referatet fra Økonomiudvalgets møde onsdag.

Styregruppen får ingen kompetencer til at træffe formelle beslutninger, men skal alene kigge på mulighederne og potentielet for at skabe bedre idræts – og svømmefaciliteter i Holbæk kommune. Resultaterne fra arbejdet, skal byrådet så bruge til dets videre behandling og det videre arbejde frem mod et grundlag for en eventuel beslutning i foråret 2015.

Ikke på bekostning udenbys anlæg og kommunens kernevælfærd
Men allerede nu står det klart, at det kommende Arena-proejekt – eller et alternativ projekt – ikke må etableres på bekostning af idrætsfaciliteterne udenfor Holbæk by og dermed i den øvrige del af kommunen.

Projektet må heller ikke finansieres på bekostning af tilskud til forenings- og fritidslivet uden for Holbæk by og dermed i den øvrige del af Holbæk kommune.

Og sidst men ikke mindst, må opførelsen og driften af Holbæk Arena ikke påvirke service negativt på kommunens kernevælfærdsområdet.

Det fremgår af Økonomiudvalgets indstilling til byrådet.

Økonomien driller
Økonomien i projektet er meget vigtigt. Fra starten hed det sig, at Holbæk Arena bl.a. skulle finansieres med penge, som kommunen forventede at få ind ved salg af Holbæk Have – det område, hvor bl.a. Holbæk Stadion, Stadion Hallen og Tennisklubben endnu holder til. Men det er slet ikke gået, som håbet.

Med udsigten til, at kommunen kommer til at mangle ca 125 millioner kroner årligt i budgettet de kommende år, så skal kommunen se på hvordan den bedst får skattekronerne til at slå til.

De økonomiske udsigter, gør at Dansk Folkepartis John Harpøth, der også er 1. viceborgmester er modstander af Arena-projektet:

– Nej tak til både det ene eller andet nye projekt. Pengene er der ikke, salget af Holbæk Have blev ikke til noget. Vi mangler 100 millioner kroner til den daglige drift og vi kan komme til at svinge sparekniven hvor det gør rigtig ondt, feks. de små skoler, har John Harpøth tidligere sagt til Holbaekonline.dk.

Og han bakkes op af det socialdemokratiske byrådsmedlem Christina Krzyrosiak Hansen:

– Jeg har det sådan, at hvis man hellere vil bygge en arena, og så lukke en lille skole, så har man et stort problem. Det er helt forkert.

Holbæk Byråd skal på sit møde den 14. maj tage stilling til om arbejdet med arenaen skal fortsætte – og til økonomiudvalgets forslag om, at nedsætte en arbejdsgruppe.