19. maj 2024

I denne måneds udsendelse ser vi tilbage på 2014 og skal bl.a. til Kødkvægets Dag i Skamstrup. Foto: Rolf Larsen.

Det var populært med en tur på ladet af traktoren hen til de fritgående grise. Foto: Rolf Larsen.
Det var populært med en tur på ladet af traktoren hen til de fritgående grise. Foto: Rolf Larsen.
Lørdag var Kødkvægets Dag og i Skamstrup bød Henning og Jette Bach nysgerrige indenfor på deres gård “Perlen”. Og den invitation var der mange, der tog imod.

I centrum var selvfølgelig kødkvæget, der er af racen Charolais. Men de besøgene kunne også klappe geder, få en ridetur, se høns, få en tur på ladet af en traktor og se på grisene, der gik rundt ude på marken med trynen i jorden på jagt efter noget lækkert at spise.

Gårdens dyr slagtes på det lokale slagteri og hvis man havde lyst, kunne man smage på kødet – enten som små gratis smagsprøver, eller ved at købe en flæskestegsburger, pulled cow burger eller grill-pølser.

– Kødet bliver mere mørt og dyrene får brugt deres muskler, fortalte Jette Bach om hvorfor kødet fra deres fritgående dyr er anderledes.

Og hvis man var blevet lidt træt i benene og trængte til en pause, var der gratis kaffe og kage og et sted at sidde.

De besøgende var både børnefamilier, som nød at komme tæt på dyrene, ældre ægtepar på “lørdagstur” og unge par, der ville se hvor deres “bøffer” kommer fra.

I år var det tredje gang, at Henning og Jette Bach deltog i Kødkvægets Dag og ifølge dem, så er der kommet flere og flere besøgende for hvert år.

Web-TV: På besøg på gården Perlen i Skamstrup

Se mere på TV:
Vi bringer en fyldig reportage fra Kødkvægets Dag søndag d. 1. juni kl. 22.00 på LokalKanalen med genudsendelse den efterfølgende mandag og torsdag – begge dage kl. 8.30.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.