18. april 2024

Der er sorte tal på bundlinjen i Holbæk Kommunes regnskab for 2013.

Holbæk Kommune kom ud af 2013 med et et bedre driftsresultat end forventet og en større kassebeholdning end oprindeligt budgetteret. Det fremgår af kommunens årsregnskab, der onsdag blev forelagt Økonomiudvalget.

Overskuddet blev på 19,2 millioner kroner, hvilket er en forbedring i forhold til at man havde budgetteret med et underskud på 4 millioner kroner.

Malurt i bægeret
Men det positive resultat overskygges i nogen grad af den økonomiske udfordring, som Holbæk Kommune står overfor i fremtiden. Man forventer at mangle i gennemsnit 125 millioner kroner om året og i et forsøg på at finde løsninger har byrådet oprettet projektet “Holbæk i Fællesskab”, som skal adressere problemet og komme op med løsninger på hvordan kommunen kan bruge færre økonomiske ressourcer og finde ud af hvad vælfærd skal være i fremtiden.

Overskuddet sidste år er bl.a. kommet ved at man har udskudt renovering af diverse haller, renovering af Engskovskolen i Nr. Jernløse, etablering af gadelys, daginstitutionen i Tølløse og opførelsen af Holbæk Arena. Altså, at man populært sagt ikke har brugt de penge, som man ellers havde forventet at bruge.

Revisor skal revidere regnskabet og afgive beretning senest 15. august, hvorefter byrådet kan godkende regnskabet.