5. maj 2024

Banedanmark og Holbæk Kommune er nået til enighed om Stationsvej ved Vipperød Station. På et møde i denne uge blev det besluttet, at Banedanmarks entreprenør Aarsleff og Holbæk Kommune samarbejder om at forlænge Stationsvej, så den opnår forbindelse til Nygårdsvej syd for Vipperød station.

Aftalen går ud på, at Aarsleff laver et stærkere fundament til den arbejdsvej, som skal bruges i forbindelse med sporarbejdet. Når Banedanmark er færdig med anlægsarbejdet i sensommeren, anlægger Holbæk kommune en permanent vej til fordel for borgerne i Vipperød.

Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard er glad for, at der nu ligger en aftale klar med Banedanmark, så borgerne i lokalområdet kan få gavn af den kommende vej.

– Jeg er glad for, at vi i fællesskab har fundet en god løsning for Vipperød, der betyder, at når arbejdet med dobbeltsporet er afsluttet, kan vi gøre Stationsvej færdig. Vi sikrer dermed en mere sammenhængende infrastruktur i Vipperød, siger han.

Det vækker også glæde i Banedanmark, at der er opnået enighed om en aftale om forlængelse af Stationsvej.

– Vi har haft nogle konstruktive forhandlinger om vejomlægninger i Vipperød, og vi er naturligvis glade for, at vi er kommet frem til en fornuftig aftale om Stationsvej. Nu kan vores entreprenør begynde arbejdet, og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med Holbæk kommune, siger projektchef Martin Lose i Banedanmark.

De sidste anlægsarbejder med at bygge dobbeltsporet til Vipperød færdiggøres i år, og den 18. august kan borgerne i Vipperød og Tølløse for første gang køre på den nye bane.

Udbygningen af strækningen mellem Lejre og Vipperød er en del af Banedanmarks arbejde med at skabe fremtidens jernbane, og det ekstra spor vil give mulighed for flere togafgange og kortere rejsetider på strækningen, til gavn for de 12.000 daglige passagerer.