2. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Lokalpolitikerne på Rådhuset kan se frem til et stort lønhop. Foto: Rolf Larsen.
Lokalpolitikerne på Rådhuset kan se frem til et stort lønhop. Foto: Rolf Larsen.
Byrådsmedlemmerne i landets kommuner – og altså også i Holbæk Kommune – får en lønstigning på godt 29 procent.

I dag får et byrådsmedlem i en kommune af Holbæks størrelse, ifølge dr.dk, 66.388 kroner om året. Fra 1. juli i år stiger honoraret med 19.385 kr. til 85.773 kr. Dertil kommer evt. yderligere vederlag for udvalgsposter, tilskud til hjemmeboende børn etc.

Honoraret for at sidde i et byråd, har ikke fulgt den almindelige lønudvikling siden 1996 og det er det, som en aftale mellem Regeringen, Venstre, SF og de Konservative nu skal lave om på. Der sker også fordi, at det er blevet mere omfattende og kræver mere tid, at være menigt byrådsmedlem.

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager finder lønstigningen i orden:

– Vores lokalpolitikere laver et vigtigt stykke arbejde, og over de seneste år er både arbejdsbyrden og ansvaret vokset. Derfor er det i orden at de får reguleret deres løn.

Også hos Kommunernes Landsforening glæder man sig over byrøddernes lønstigning:

– I sidste ende handler det her om, at et stærkt og levende lokaldemokrati kræver, at vi kan tiltrække dygtige og engagerede mennesker, der har mulighed for at bruge den fornødne tid til at sætte sig ind i de mange komplekse sager, som kommer på dagsordenen i en kommunalbestyrelse, siger KLs formand Martin Damm.

– Aftalen om at forbedre vederlagene er derfor et væsentligt bidrag til, at vi også om 10 og 20 år har et stærkt og bæredygtigt kommunestyre, slutter Martin Damm.