20. maj 2024

Det skal være slut med lille spillertrøjer og navnet Nordvest FC - mener Kenny Jensby. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Det skal være slut med lilla spillertrøjer og navnet Nordvest FC - mener Kenny Jensby. Arkivfoto: Rolf Larsen.
Det skal være slut med lilla spillertrøjer og navnet Nordvest FC – mener Kenny Jensby. Arkivfoto: Rolf Larsen.
Når generalforsamlingen i den økonomisk trængte fodboldklub Holbæk B&I mandag i næste uge skal vælge en ny bestyrelse, bliver det med al sandsynlighed med Kenny Jensby som formand. Holbaekonline.dk har spurgt ind til hans syn på fremtiden, økonomien og det sportslige.

En af de ting, som kommer til at ske, er en navneændring.

– Vi fastholder navnet Holbæk Bold- og Idrætsforening (HBI) og fjerner Nordvest FC. Det er ikke afklaret, om det sker allerede her ved forårets start eller efter sommerferien. Alle hold – både bredde og elite skal spille under samme navn og i de samme blå farver, siger Kenny Jensby.

Navnet og farveskiftet skal signalere mere lokalt tilhørsforhold:

– Vi vil fortsat gerne være regionens foretrukne hold, hvor talenter kan tiltrækkes og udvikles. Men Holbæk skal være i fokus og være navnet, som skal brandes.

Kenny Jensby forventes at blive ny formand for Holbæk B&I. Arkivfoto: Rolf Larsen.
Kenny Jensby forventes at blive ny formand for Holbæk B&I. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Økonomien skal styres
Holbæk B&I meddelte i efteråret, at klubben ville komme ud af 2013 med et underskud på over 900.000 kroner, bl.a. på grund af manglende sponsorindtægter.

Har det været svært at tiltrække sponsorer siden der mangler penge?
– Jeg er ikke enig i, at det har været svært at tiltrække sponsorer. Vi har i de mange år med krise øget antallet af sponsorer både antalsmæssigt og økonomisk. Vi har skabt et erhvervsnetværk med op mod 100 virksomheder, og sponsorindtægterne ligger omkring halvanden million om året. Vi har et godt produkt, men naturligvis er der behov for at skabe tillid til klubben efter 2013, hvor intern uro og udsigt til konkurs har fået nogle sponsorer til at være afventende i forhold til det fremtidige samarbejde. Vi forventer efter generalforsamlingen, at vi kan få lukket de åbenstående sponsoraftaler.

I efteråret blev der forhandlet en samarbejdsaftale på plads mellem Holbæk Kommune og Holbæk B&I, men byrådspolitikerne stejlede, da de skulle tage tilling til aftalen og det gamle byråd overdrog sagen til det nye byråd.

På spørgsmål om hvordan klubben skal løse den akutelle økonomiske situation – og om klubben fortsat vil forsøge at få en ny aftale med kommunen, svarer Kenny Jensby:

– Vi skal først og fremmest styre økonomien tæt, overholde vores budgetter, som skal være realistiske og ikke bevæge os ud i ambitiøse projekter, som vi ikke kan finansiere. Vi har tilpasset omkostningsstrukturen, så vi laver overskud i 2014, så den rentebærende gæld kan nedbringes. Vi hæver kontingenterne for at fastholde det gode serviceniveau overfor medlemmerne og styrke økonomien. Vi vil udvikle tiltag for at øge indtægterne. Overskriften er at holde orden i eget hus og skabe tillid fra omverdenen. Vi vil ikke bede kommunen om hjælp til den basale drift. Skatteyderne skal ikke agere redningskrans, som vores kommunikation har givet anledning til at tro. Vi vil på rette tid gerne forhandle en samarbejdsaftale med kommunen om branding, en social indsats, hvor børn og unge tilbydes et miljø, hvor de er en del af et sundt fællesskab som er et værn mod kriminalitet og skæv udvikling. Og vil kan tilbyde borgere med anden etnisk baggrund end dansk et godt miljø til inklusion i samfundet. Når vi har bevist, at vi kan klare os selv, så tror vi, at byrådet kan se det værdiskabende i vores arbejde, og bane vejen for et strategisk samarbejde.

Fremover skal alle hold - også 2. divisionsholdet - hos Holbæk B&I spille i blåt ligesom klubbens dygtige kvindehold. Arkivfoto: Rolf Larsen.
Fremover skal alle hold – også 2. divisionsholdet – hos Holbæk B&I spille i blåt ligesom klubbens dygtige kvindehold. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Bredden og fremtidens talenter
På det sportslige plan, mener Kenny Jensby, at man skal følge den nuværende linie med at udvikle egne talenter:

– Vi skal have fokus på en god bredde og ungdom samtidig med, at vi har et elitemiljø, som omfatter vores 2. divisionshold, serie 1 hold og ungdomsholdene i U19-17-15. Vi vil fastholde og udvikle egne talenter, men også være attraktive for talenter fra omegnsklubberne, som vi gerne vil have et konstruktivt samarbejde med.

En klub med stærke værdier
Kenny Jensby understreger, at Holbæk B&Is medlemmer lige skal vælge den nye bestyrelse på generalforsamlingen først.

– Og så skal vi ned i maskinrummet for at finde de præcise veje, som vi vil gå, siger Kenny Jensby og fortæller, at den nuværende og den nye bestyrelse har samme mål, der bygge på værdier som åbenhed, ærlighed, troværdighed, tillid, resultatorientering både sportsligt og økonomisk, og at det skal være sjovt og værdiskabende for alle i og omkring klubben.

Han mener, at den nye bestyrelse repræsenterer de kompetencer, som er nødvendige for en klub som Holbæk B&I, nemlig kombinationen af solid forretningsmæssig- og sportslig indsigt og med stærke relationer internt i klubben og eksternt til erhvervsliv og kommunen.

– Sammen med stærke frivillige kræfter i klubbens udvalgsstruktur og en styrkelse af den interne og eksterne kommunikation tegner der sig en organisation, som både har fokus på overordnet ledelse og daglig drift, så fremtiden for de 1.000 medlemmer og 250 frivillige kan byde på den gode fortælling, slutter Kenny Jensby.

Fakta:
– Holbæk B&I blev officielt startet den 4. august 1931, ved en sammenlægning af Holbæk Idrætsforening fra år 1900 og Holbæk Boldklub fra år 1924.
– Holbæk B&I spillede i midten af 1970erne i den bedste danske række, 1. division.
– I 2008 lavede Holbæk B&I et overbygningshold med navnet Nordvest FC.
– Nordvest FCs tabte i sæsonen 2010/11 kampen om oprykning til 1. division.