20. maj 2024

Der er virkeligt kommet gang i Nygade og de lavere numre i Ahlgade, her for nylig åbnede Eriksens vinhandel i en ny og større butik og snart flytter Danmarks HI-FI klub hertil fra Labæk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Der er virkeligt kommet gang i Nygade og de lavere numre i Ahlgade, her for nylig åbnede Eriksens vinhandel i en ny og større butik og snart flytter Danmarks HI-FI klub hertil fra Labæk.  Foto: Jesper von Staffeldt.
Der er virkeligt kommet gang i Nygade og de lavere numre i Ahlgade, her for nylig åbnede Eriksens vinhandel i en ny og større butik og snart flytter Danmarks HI-FI klub hertil fra Labæk. Foto: Jesper von Staffeldt.
Den enes død , den andens brød er jo et gammelt ordsprog, som stadig gælder.

Med de flotte planer om et nyt storcenter “Rosencenteret” I Smedelundsgade, kunne det se ud til at forretningslivet i Ahlgade med de lave numre og Nygade ligeså stille ville visne bort, for som udviklingen i Frederikssund viser, så betyder et nyt storcenter ikke nødvendigvis mere samlet omsætning, for mange af de butikker som dukker op i storcenteret er flyttet fra adresser i den indre by. I Både Sillebroen, som det nye storcenter hedder, og den tilbageværende detailhandel i byen kører dårligt: I Jernbanegade ses flere tomme butikker, og forretningerne i Sillebroen kører ved hjælp af kunstig åndedræt: Nedsatte huslejer.

Men der er en institution udefra som har spændt ben for det nye Rosencenter i Smedelundsgade, nemlig Natur – og Miljøklagenævnet som ikke er enige med Holbæk kommune om hvor stort et salgsareal Rosencenteret må være på. Det er flere tusinde kvadratmeter der skiller de to parter. Førstnævnte part har vetoret, så det betyder i bedste tilfælde for centerplanerne, at åbningstidspunktet forskydes yderligere. Alt i alt er dette veto med til at skabe yderligere usikkerhed om projektet.

Til gengæld er udviklingen mere positiv, når man går ned i byen med kurs mod Ahlgade/Nygade. Her er der for nylig åbnet Søstrene Grene, som ind til videre har vist sig som en kundemagnet, Danmarks HI-FI- klub flytter fra Labæk til Nygade i næste måned, for at komme til Eriksens Vinhandel skal man ikke mere” slingre ned af Vestergade”, for den er flyttet ind i en større butik på Nygade, hvor de har selskab af bl. a. Intersport, Den søde Tand. Disse butikker vil fra 1. april arrangere en månedlig torvedag for at sætte ekstra liv i Nygade fortæller Dan Eriksen fra Eriksens vinhandel til Holbaekonline.dk