17. maj 2024

Nedrivningen af Bjergmarkkollegiet er i gang - Her er det Sønderhus, som jævnes med jorden. Foto: Morten Sundgaard.

Nedrivningen af Bjergmarkkollegiet er i gang - Her er det Sønderhus, som jævnes med jorden. Foto: Morten Sundgaard.
Nedrivningen af Bjergmarkkollegiet er i gang – Her er det Sønderhus, som jævnes med jorden. Foto: Morten Sundgaard.
Der har været mange gode fester, masser af kæresterier og sågar er en fodboldklub, nemlig FK Munkholm, blevet startet i huset – men nu er det definitivt slut – Sønderhus er jævnet med jorden.

På Samsøvej stod indtil for nyligt tre gule boligblokke, som blev opført i forbindelse med læreruddannelsen på Holbæk Seminarium, som ligger på den anden side af Samsøvej. Men samtidig med, at det gik ned ad bakke for læreruddannelsen, blev søgningen til kollegiet også for lille og til sidst var der ikke flere penge i kassen.

Holbæk Kommune, der i sin tid gav grunden som gave til kollegiet, købte i sommeren 2012 kollegiet for at rive bygningerne ned og opføre et nyt plejecenter. Dengang sagde borgmester Søren Kjærsgaard:

– Vi har besluttet at bygge en række nye plejecentre og ældreboliger, blandt andet et plejecenter i den østlige del af Holbæk by. Vi har lagt vægt på at finde et sted, hvor centret er let at komme til og naturligt kan indgå i det omkringliggende nabolag, og det er lykkedes med kollegiegrunden, hvor seminarium, supermarked og boligområder er nærmeste naboer.

Nedrivningen af kollegiet er gået i gang, forleden dag blev Sønderhus som den første af de tre bygninger revet ned. Når nedrivningen af de to sidste bygninger, Vesterhus og Nørrehus, er tilendebragt, at kan forberedelserne til det nye plejecenter gå igang.

Så måske kan tidligere beboere vende “hjem”, når de bliver gamle – og igen holde fest i kælderen og finde sammen på værelserne…

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.