15. juni 2024

Politikerne i Region Sjællands Forretningsudvalg tøver med at udtale støtte til fordel for læreruddannelsen i Holbæk.

På sit møde mandag skulle forretningsudvalget tage stilling til om der skulle udtrykkes bekymring for, at en nedlæggelse af læreruddannelsen i Holbæk vil betyde, at der ikke er mulighed for at tage en videregående uddannelse i Nordvestsjælland.

Men et enigt forretningsudvalgte valgte mandag på sit møde, at udsætte sagen for i stedet at udarbejde et oplæg sammen med kommunerne og UniversityCollege Sjælland om konkrete handlinger, som kan sætte igang hvis uddannelsen i Holbæk lukkes.

Blandt de handlinger er f.eks. skolebaseretlæreruddannelse, hvor studerende ansættes på en skole i en tredjedel stilling, samtidig med at den studerende uddanner sig til lærer. En anden mulighed er internetbaseret uddannelse – e-læring. En model som UCSJ allerede i dag har stor erfaring med.