15. juni 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Det er trist, at USCJ har besluttet, at der fremover ikke vil være mulighed for at blive uddannet til lærer på Holbæk Seminarium.

De nedslidte bygninger blev i 2010 overtaget af Holbæk Kommune og i den forbindelse udtalte UCSJ-rektor Ulla Koch at “nu hvor Holbæk Kommune overtager bygningerne betyder det samtidigt, at vi kan fokusere på udvikling af læreruddannelsen, frem for drift af bygninger”.

Seminariet er siden da, blevet gennemrenoveret og fremstår nu moderne og tidssvarende.

Holbaekonline.dk har modtaget nedestående læserbrev:

Det blev så ikke udvikling, der blev fokuseret på, men snarere afvikling af læreruddannelsen. For allerede, få år efter salget til Holbæk Kommune, har University College Sjælland på deres decembermøde sidste år, besluttet at lukke for optagelse til læreruddannelsen på Holbæk Seminarium fra sommeren 2014. Der er for få ansøgninger og det er vel en naturlig konsekvens for professionshøjskolen at reagere i tide.

Det er vigtigt at lokalpolitikerne ikke blot stiltiende acceptere den trufne beslutning og derfor er det godt at se, hvor hurtig regionens tre borgmestre reagerede, selv om de ikke har indflydelse på beslutningen. Søren Kjærsgaard og hans kollegaer i Odsherred og Kalundborg igangsatte en dialog om at skabe alternative uddannelsesmuligheder i det Nordvestsjællandske område.

På byrådsmødet onsdag blev projektudvalget for vækst oprettet. Som der står i kommissoriet for udvalget, skal udvalget arbejde målrettet for at Holbæk Kommune bliver et endnu bedre sted at bo og at udvalget ligeledes skal arbejde for, at uddannelse til både unge og voksne prioriteres højt.

Så bolden er givet op, nu gælder det om at få den i “mål”!

Bjarne Kongsted
Holbæk Kommune
Politisk ordfører (V)