20. april 2024

Kort efter klokken tre i nat fik politiet en melding om at to yngre mænd havde rettet henvendelse hjemme hos en 47-årig mand på Slagelse i Jyderup og spurgt, om de måtte låne hans bil.

Da den 47-årig afviste de to, tog den ene en skrutrækker frem og truede ham til at udlevere bilen. Da den 47-årige fortalte, at politiet var tilkaldt, forsvandt de to mænd igen – uden bilen.

En politipatrulje, der herefter blev sendt til adressen, fattede undervejs mistanke til en modkørende personbil som betjentene besluttede at standse og kontrollere. I bilen sad de to mænd, der kort forinden havde truet den 47-årige.

Bilen som de sad i, blev ført af en kvinde.

Det viste sig, at de to mænd – en 20-årig og en 24-årig begge fra Sorø – tilsyneladende havde fundet ud af, at det bedre kunne betale sig at spørge pænt. De havde rettet henvendelse hjemme hos kvinden, og fået hende til at hjælpe dem med at køre dem tilbage til deres egen bil, der var løbet tør for benzin.

De to mænd blev anholdt for trusler.

Politiet fandt deres bil i nærheden, og det viste sig, at den var brugsstjålet og i øvrigt indeholdt koster, der formentlig stammede fra et indbrud.