13. juni 2024

Læreruddannelsen i Holbæk nedlægges til sommer. Arkivfoto: Rolf Larsen

Bestyrelsen i University College Sjælland vil lukke læreruddannelsen i Holbæk. Borgmester Søren Kjærsgaard kalder det "Trist". Arkivfoto: Rolf Larsen
Bestyrelsen i University College Sjælland vil lukke læreruddannelsen i Holbæk. Borgmester Søren Kjærsgaard kalder det “Trist”. Arkivfoto: Rolf Larsen
Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard kalder det “trist” og “et tilbageslag” at læreruddannelsen i Holbæk formentlig bliver lukket.

Som vi tidligere har skrevet, så vil bestyrelsen i University College Sjælland, der har sit hovedsæde i Roskilde, lukke læreruddannelsen i Holbæk til sommer.

Søren Kjærsgaard  kalder det et "tilbageslag" for Holbæk Kommue at læreruddannelsen ser ud til at lukke. Arkvfoto: Jesper von Staffeldt.
Søren Kjærsgaard kalder det et “tilbageslag” for Holbæk Kommue at læreruddannelsen ser ud til at lukke. Arkvfoto: Jesper von Staffeldt.

Vi har spurgt borgmester Søren Kjærsgaard, hvordan han har det med, at en mellemlang videregående uddannelse her i kommunen lukker?:

– Vi arbejder på at hæve uddannelsesniveauet i vores område og kæmper i den forbindelse for at få flere uddannelser hertil og bevare dem, vi har. Derfor er det noget af et tilbageslag, at læreruddannelsen nu ser ud til at forsvinde herfra. Netop mellemlange videregående uddannelser er noget, som mange i vores område kan drage nytte af. Og samtidig er uddannelsen med til at fastholde unge mennesker i vores område og trække andre til, siger Søren Kjærsgaard til Holbaekonline.dk.

Læreruddannelsen i Holbæk har igennem årene været med til at fostre mange nye Holbækborgere, hvoraf mange har – og fortsat er – meget aktive i bl.a. kultur og fritidslivet. På den baggrund kalder borgmesteren det “rigtig ærgeligt”:

– Seminariet har en årelang historie i Holbæk og har gennem årene uddannet mange tusinde lærere. Mange har valgt at bosætte sig i Holbækområdet og har aktivt bidraget til at være engagerede omkring vores skoler, ikke bare i Holbæk Kommune, men i hele Nordvestsjælland. Selv om optaget i de seneste år har været lille, har udmeldingen været, at uddannelsen ville fortsætte i Holbæk, og derfor er det trist, at den nu ser ud som om, at den lukker. Det er rigtig ærgeligt, slutter Søren Kjærsgaard.