20. april 2024

Det er rart at se der stadig er mange som læser Holbaekonline.dk. Foreløbig er det blevet til hele 7 kommentarer om min lille historie om det ”royale” nytårstaffel i Orø forsamlingshus. En af vore trofaste læsere taler om jeg lider af en vinterdepression, kun kan se det negative osv. Men bemærk jeg faktisk roser Orø , som i modsætning til det øvrige Holbæk forstår at trække også de større mediers opmærksomhed til sig. Jeg har heller ikke kritiseret selve arrangementet ej heller rost det, men fra det jeg så i TV og efter at have talt med et par stykker som deltog i det, så var det et arrangement som sådan noget skal være: festlig, folkelig og fornøjeligt med god mad og dertil passende underholdning, men ikke specielt royalt. Altså lig mange af de arrangementer i weekenden, der fandt sted rundt om i forsamlingshuse o.l. i regionen, men som ikke blev dækket af TV2/Øst. Men ville det have været ligeså interessant at se på for os i den nordlige del af regionen, hvis der f.eks. havde været” royalt” bal på Omø?

Og her er det essentielle: TV2/Øst dækker arealmæssigt et meget stort område fra Gedser til Sjællands Odde, og jeg må indrømme, at et færdselsuheld i Holeby på Lolland og en kaninudstilling Næstved, ikke har min store interesse. Derfor må en så arealmæssig stor station tage udgangspunkt i det helt lokale stof og finde det generelle, det almen-interessante frem i historien. Og personligt synes jeg ikke det er den regionale stations allerstærkeste side. Men en TV-station behøver ikke kun at fokusere på det negative som færdselsuheld og forbrydelser, det første afsnit af en serie om Færgefart var et godt eksempel på en positiv interessant historie som kan interessere hele regionen.

Der er ikke noget galt i at TV2/Øst bringer et enkelt underholdende indslag som det fra Orø, men når mange af de direkte indslag er af lignende type, f.eks. fra foreningsfester, gymnastikopvisninger og bankospil, så synes jeg personligt bunden er ved at være nået. TV2/Øst sender, bortset genudsendelser, knap 20 minutter med nyheder fra regionen, ikke noget der imponerer, når der er ansat 80 personer og stationen koster langt over 50 mio. licenskroner.

Og en gang til for Prins Knud: Hvorfor i alverden skal TV2/Øst sende mad- og haveprogrammer fra regionen, dem er der så rigeligt af på DR 1 og TV2. Et besøg på et spisested i Sakskøbing kunne efter min mening lige så godt sendes på de landsdækkende kanaler.

Sats på lokal-tv
Skulle jeg komme med et positivt alternativt forslag: Sats mere, dvs. brug flere penge på de lokale-TV stationer. Efter 1. marts skulle vi få fire ægte lokale stationer i regionen. De må ikke sende reklamer, men det statslige tilskud vil stadig være i pebernødder-afdelingen altså under 1 mio. kroner. Giv dem et par mio. kroner mere, så vi undgår de mange genudsendelser og får et mere professionelt skær over udsendelserne, til gengæld vil det lokale stof få større vægt, hvis man f.eks. havde en TV-station Vestsjælland som kunne dække: Holbæk, Slagelse, Sorø, Odsherred og Kalundborg.

Ole og Ole er er aktiver for Orø
Og til det helt lokale: turisme på Orø. Jeg er glad for vi her på øen har to aktive Ole´r: Ole Brinckmann og Ole Nielsen. De forstår at få appelsinerne til at falde ned i turbanen endda næsten helt gratis i form DR2 madudsendelsen om Orø, Regentparrets besøg og middelalderfestivalen.

Men jeg stiller mig lidt undrende overfor hvad OrØkontoret egentlig gør for turismen, andet end at leje cykler ud i en meget begrænset åbningstid. Og jeg stiller mig også undrerne overfor nogle af de projekter, som de seneste år skulle være til glæde for turisterne på øen. Herunder Salsadans og audiostanderne. Har det været initiativer, som har fået turisterne til at komme til øen? – jeg ved det ikke, for jeg har ikke set nogen tal eller regnskaber, der kunne belyse nytteværdien af projekterne.

Altså, igen må jeg sige, at det er godt at vi har Ole og Ole her på øen, der har gjort meget for at skaffe uvurderlig reklame for Orø i tv og andre medier.

Jeg tror vi her på Orø skal være glade for vi ligger, hvor vi ligger i kørselsafstand fra København og har gode og billige færgeforbindelser, så turisterne næsten kommer af sig selv. Og hvorfor kommer de? En af hovedårsagerne er nok, som en yngre mor sagde til Deres udsendte for nogle år siden: Der er måske ikke så meget at se, men man føler, når man kører ombord på trækfærgen, som kommer man fra at køre i 5. gear ned til at slappe af i 1. gear.

Holbaekonline.dk vil også i det nye år være et aktivt lokalt medie med kritiske øjne i en medieverden, der kan virke lidt provinsagtig.