21. april 2024

TV2/øst sendte fredag aften direkte fra forsamlingshuset på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

TV2/øst sendte fredag aften direkte fra forsamlingshuset på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
TV2/øst sendte fredag aften direkte fra forsamlingshuset på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Er der noget resten af Holbæk må være misundelig på, så er det Orøs evne til at få medierne til at sætte focus på Margrethes ø.
I går torsdag havde Tv2/øst et halv times indslag om Orøfærgen og i dag holder TV2/østs sendevogn klar til at sende direkte fra Orø forsamlingshus. Årsagen er et royalt nytårskur på borgen alias forsamlingshuset, hvor “regentparret” vil ankomme kl. 18.

Man kan undre sig at det igen ikke er vor officielle Ø-kontor som står bag denne enestående mulighed for at reklamere for Isefjordens perle, men derimod et privat foretagende som Ø-butikken. Deres udsendte medarbejder på Isefjordens perle undrer sig også over en såkaldt nyhedskanal som TV2/øst har tid til et sådant arrangement af den mere lette type, og som jeg har svært ved at se, selv med en bred fortolkning, at det kan være en relevant nyhed. Men vi har efterhånden også at gøre mere med en underholdningskanal som ligesom storebror, sender en masse mere eller mindre ligegyldige madprogrammer, Cirkus i Vinterhi, mit kæreste eje osv. Det kan ikke være på grund af “rigtige” nyheder de er blevet så populære, som de vitterlig er.

Nu hører man oven i købet de søger om flere penge til at udvide deres programmer. Man kan spørge hvorfor?
Til sammenligning kan tjene at da TV2/øst sendte fra valgnatten rundt om i regionen, pakkede TV2/østs journalister og teknikere sammen kl. 24, og det var knap tre timer før resultatet forelå, hvem der skulle være borgmester i Holbæk. Heldigvis var Holbaekonline.dk til stede og optog begivenheden, som blev sendt næste dag hos TV2/øst kl. 19.30

8 thoughts on “Så er der igen fokus på Orø

 1. Ja, det er da rigtig, rigtig dejligt, at TV2Øst har fået øje på Orø.

  Nu i aften er det altså en lille uskyldig “event”, som kan trække sendevognen til Orø. Og det er da også helt UFARLIGT at dække sådan et arrangement.

  Det var det også, da vor regent var her i juni 2013, men selv under dette “orkede” TV2Øst ikke at dække andet end dét, som der var “gode billeder” i – og altså kun om formiddagen !!! Og hvorfor mon dét kan man spørge sig selv.

  Nå, men nu har vi taget hul på et nyt år, og vi er mange, som glæder os over, at man har dækket en hverdagsbegivenhed – som vor livsnerve i land er – nemlig færgen Orø-Holbæk (sendt i går).

  Og det er jo ingen hemmelighed, at vi har haft mange kampe omkring netop bevarelsen af denne færge i de sidste par år. Nu ser det heldigvis ud til, at man=kommunen har besluttet sig til – ikke at spare den væk, som man først var i gang med, men i stedet gøre den til dét (for nuværende og fremtidige beboere meget nødvendige) aktiv, som den er. Og dét er vi bestemt glade for.

  Men vi kan så i dag konstatere, at TV2Øst er så glad for at vise, hvad øen også kan byde på. Fremover kan vi vel så være sikre på, at TV2Øst vil være på “dupperne”, hvis vor lille ø igen skulle blive angrebet på sin overlevelse af lignende politiske aktiviteter, som dem vi blev udsat for i 2012.

  Så tak til TV2Øst – og PÅ GENSYN – når vi indbyder jer til at støtte op om vort lille lokalsamfund.
  Vi er fortrøstningsfulde, at I så igen vil sejle over med sendevognen og dække vore evt. fremtidige genvordigheder sammen med holbaekonline – selvom vi ikke håber, at det bliver nødvendigt.

  Så som “besværgelse” siger vi derfor:

  GUD BEVARE ORØ

 2. TV2 Øst er en regional kanal, hvorfor i al verden skulle de ikke så ikke dække lokalt. Ja, det er et lille arrangement, men det er god reklame – hvilket måske var det “Deres udsendte medarbejder” burde fokusere på? At vi som Hanne skriver, skal være glade for den interesse som kanalen giver både os og andre lokale events og arrangementer.

  Og når der så ikke lige er en psykopat løs, eller en mordbrand i regionen, så er det da festligt at de ikke sidder på deres tommelfingre og venter på noget slemt at ske, men at de netop tager de små begivenheder med.

  Men hvorfor OrØkontoret skulle blandes ind, og derved skabe “undren” det kan jeg da slet ikke se de skulle have tid til, eller høre under deres “fane” – De skal klare turismen, og skal fokusere på det, og blive gode til det.

 3. Jeg synes, at det er utroligt, at du (Jesper) endnu en gang kan vende noget positivt til noget negativt. Det var et dejligt arrangement, der samlede over 100 ø-boere. Konceptet var fint og det fungerede godt. Det er dejligt, at der er nogen, der har idéer og kræfter til at lave sådan noget her i den mørke vinter. Men det lykkes dig at vende det til en kritik af ø-kontoret og TV2øst. Er det konkurrencen fra TV2øst, der trykker, eller er du bare utilfreds i al almindelighed? Det mindste man kunne forvente fra en “nyhedsreporter” var en beskrivelse af arrangementet og måske et par billeder fra selve arrangementet i stedet for et billede af en sendevogn! Hvis vi stadig skal synes, at Holbækonline skal være værd at læse, skal der være ordentlig dækning af arrangementer mv. og mindre personlig kvababbelse. En lille glædesytring over, at nu er den ø, du bor på, igen eksponeret, ville sikkert heller ikke være af vejen. Glem vinterdepressionen og glæd dig over de ting, der sker på øen, selvom du ikke deltager selv.

 4. Det må da være en fejl at TV2 øst er kommet så langt nordpå, da de ikke er ret glade for at komme nord for slaglse

 5. Ja – dét har netop været problemet, som jeg også har beskrevet i min kommentar i går.
  Men nu håber vi, at det har ændret sig 🙂

 6. Dejligt at Tv Øst´s udsendte reporter gad at dække et arrangement der sad lige i skabet, tak til Ø-Butikken og Hans Knudsen for et fedt initiativ ;o) og til “Deres/ vores udsendte reporter” så syntes jeg at det er på tiden at du istedet for at pille, pille ned – glemmer nejhatten og kikke på alle de gode initiativer og arrangementer der er på Orø, i samme ånd som de er skabt. Det er da lidt sørgeligt at man hellere ser du lader være med at at blive udsendt!!

 7. Det er kun at rose alle initiativ tagere, som stiller noget på benene der involverer øens beboerer. Hvis medierne så syntes at de vil bruge tid på dækning, så er det ekstra godt gået. De viser jo også “Jens Hansens” hjemmebyggede havemølle, så det er vel ok, at det er privat. At jeg så personligt havde svært ved parodien af en dronning i udsendelsen er mit problem. Jeg kunne bare ikke finde den dybere mening i dette. Men en nytårskur med tema, super idé, men her var – det man så i fjensynet- ikke nødvendigt, efetr min opfattelse.

Comments are closed.