19. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Hindbærg med Norovirus er solgt i Fakta-butikker over hele landet. Foto: Rolf Larsen.
Hindbærg med Norovirus er solgt i Fakta-butikker over hele landet. Arkivfoto: Rolf Larsen.
Der er fundet norovirus i frosne hindbær fra COOP-kæden Fakta.

Fundet er gjort i forbindelse med opklaring af et sygdomsudbrud, hvor bærerne efterfølgende er blevet analyseret for at finde smittekilden til udbruddet. Og her blev der påvist norovirus i bærrerne af samme type, som blev fundet hos patienterne.

Fødevarestyrelsen oplyser, at hvis bærrene ikke varmebehandles så virus dræbes, kan der opstå sygdom med norovirus – bedre kendt som “Roskildesyge”. Symptomerne er opkast, kvalme, diarre. De optræder typisk 1-2 døgn efter man er blevet smittet og varigheden af symptomerne er typisk 1-3 døgn.

De frosne hele hindbær, er solgt i poser á 300 g med pakkedato 28/10/2013 og med en mindst holdbar til dato: 28/04/2014.

Fødevarestyrelsen anbefaler at man smider dem ud, hvis man har en pose som ovenstående liggende i fryseren.