16. juli 2024

I dag er der afskedsreception for Nordvestnyts chefredaktør Mogens Flyvholm.

Mogens Flyvholm kom til det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 1996 efter fem år som redaktionschef på Fyens Stiftstidende. Inden da, havde han været chefredaktør på Middelfart Venstreblad.

Mogen Flyvholm har været chefredaktør og adm. direktør i en periode, hvor avisbranchen – ikke bare i Danmark, men i hele den vestlige verden, har oplevet massiv tilbagegang i både oplaget og antallet af læsere. Og sådan er det også gået for Holbæks egen papiravis.

Fra slutningen af 90’erne, da internettet for alvor begyndte at rykke ind i de danske hjem, og frem til idag har Flyvholm været en del af forsøget på, at fastholde læserskaren.

I de første år, var internettet ikke rigtig noget, som man tog så alvorligt i Ahlgade. Det blev til et par overskrifter og måske et enkelt billede på Venstrebladets hjemmeside.

Men efterhånden blev siden udbygget og avisen brugte hjemmesiden som ‘teaser’ for hvad de besøgende ville kunne læse, hvis de gik ned og købte dagens papiravis. En funktion, som hjemmesiden fortsat har i en hvis udstrækning.

Men læserflugten og det faldende oplagstal gjorde også, at det var nødvendigt at se sig om efter måder at effektivisere avisen på og holde den i live, mens andre lokale dagblad er lukket. Mogens Flyvholm var med til at fusionere Holbæk Amts Venstreblad med Kalundborg Folkeblad til det, der endte med at blive avisen Nordvestnyt. Og sidste år blev Nordvestnyt så en del af den noget større avisudgiver Sjællandske Medier A/S i Ringsted.

Efter fusionen med ‘storebror’ i det midtsjællandske, fortsatte Mogens Flyvholm som chefredaktør for Nordvestnyt.

Mogens Flyvholm kan se tilbage på et arbejdsliv som markant redaktør for lokale dagblade – ikke mindst i Holbæk, og på en tid som redaktør af et af landets sidste ‘partiaviser’. Holbæk Amts Venstreblad har fra starten i 1905 været fortaler for Det Radikale Venstre – en tradition, som man også har kunnet ane under Mogens Flyvholm. Hans forbindelser til partiet, har kastet gode historier af sig for den lille Holbæk avis. Senest solo-historien om den radikale udviklingsminister Rasmus Helveg Petersens udtræden af GGGIs bestyrelse. Den historie blev til på baggrund af en uformel samtale med ministeren, som Flyvholm har kendt siden han var knægt.

Men nu er det altså blevet tid til, at Mogens Flyvholm, der i denne måned fylder 65 år, flyver fra reden for at gå på pension. I den anledning holder Nordvestnyt reception i Rotationshallen i avisens ejendom på Ahlgade fra kl. 14.00.