14. april 2024

Flere familier får i år økonomisk hjælp til julen, end sidste år.

Selvom Julekomitéen af 1922 havde flere penge at fordele i år, så var der også mange flere familier, der havde brug for hjælp.

I går torsdag var Julekomitéen samlet for at uddele penge. Komiéen valgte at give tilskud til så mange som muligt, og det bletyder, at 128 familier i Holbæk Kommune får økonomisk hjælp her i julen. Sidste år fik 89 familier julehjælp.

Pengene kommer fra private, virksomheder og foreninger og i år var der doneret i alt 163.500 kroner – eller ca. 2.000 kroner mere end sidste år. Samtidig var ansøgerfeltet langt større end sidste år, og derfor lyder tilskuddene i år på mellem 1.100 kroner til familier med ét barn og 1.800 kroner for familier med seks børn.

Store og små bidrag
I alt har Julekomitéen modtaget 115 bidrag fra private, virksomheder og organisationer.

– Der er enkeltpersoner, som har givet 100 kroner for at hjælpe medborgere i nød, og der er virksomheder, som har givet helt op til 6.000 kroner til det gode formål. Lions Club Holbæk har været meget gavmild og har doneret 30.000 kroner, fortæller formanden for Julekomitéen af 1922, borgmester i Holbæk Kommune Søren Kjærsgaard.

Han understreger, at komitéen er glad for alle bidrag, store som små:

– De er alle sammen med til at gøre en juleaften lidt mere festlig for en masse børn i Holbæk Kommune, og det er vi meget taknemmelige for, siger borgmesteren.

Ingen hjæl til enlige
Adskillige enlige har i år også søgt om julehjælp, men her har komiteen med beklagelse måttet sige nej.

– Børnene er selve omdrejningspunktet i Julekomitéens indsats. Ingen tvivl om, at der desværre også er andre end børnefamilierne, som har svært ved at finde penge til at holde en god jul – men vi er nødt til at prioritere. Vi håber, at de enlige i stedet kan benytte sig af ét af de tilbud, der findes i privat eller kirkeligt regi, og på den måde alligevel kan få en dejlig juleaften, siger Søren Kjærsgaard.

Pengene sendes ud i begyndelsen af næste uge, og alle får svar fra Julekomitéen – også de, der desværre ikke kunne komme i betragtning.