1. marts 2024

Stearinlys i vinduerne på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Stearinlys i vinduerne på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Stearinlys i vinduerne på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Der er lys i vinduerne i flere huse på Orø fredag aften.

For folk over 75 år vil billedet til denne artikel sikkert give mindelser om 4. maj 1945, da 5 års besættelse og mørklægning var forbi. Det blev dengang fejret ved man rev mørklægningsgardinerne ned, og satte levende lys i vinduet.

Men billedet her er ikke taget for 68 år siden, men den 6. december 2013 og anledningen er ikke så glædelig som den gang, men skyldes at strømmen er røget flere steder på Orø på grund af den stærkt forhøjede vandstand efter torsdagens storm.

I skrivende stund, er strømmen stadig ikke vendt tilbage, og de ramte el-kunder må nøjes med stearinlys.

2 thoughts on “4. maj stemning på Orø

  1. kl. 13 kom strømmen tilbage til de dele af Brøndevej som har været uden strøm, MEN der er ingen grund til at gå i panik , når strømmen igen går, fordi det er planlagt af tekniske grunde. Den kommer hurtig tilbage

Comments are closed.