4. maj stemning på Orø

Stearinlys i vinduerne på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Stearinlys i vinduerne på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Der er lys i vinduerne i flere huse på Orø fredag aften.

For folk over 75 år vil billedet til denne artikel sikkert give mindelser om 4. maj 1945, da 5 års besættelse og mørklægning var forbi. Det blev dengang fejret ved man rev mørklægningsgardinerne ned, og satte levende lys i vinduet.

Men billedet her er ikke taget for 68 år siden, men den 6. december 2013 og anledningen er ikke så glædelig som den gang, men skyldes at strømmen er røget flere steder på Orø på grund af den stærkt forhøjede vandstand efter torsdagens storm.

I skrivende stund, er strømmen stadig ikke vendt tilbage, og de ramte el-kunder må nøjes med stearinlys.

Denne artikel er publiceret den 6. december 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • jesper.von.staffeldt

    Kl 6 lørdag morgen er der stadig ingen strøm på dele af Orø.

  • jesper.von.staffeldt

    kl. 13 kom strømmen tilbage til de dele af Brøndevej som har været uden strøm, MEN der er ingen grund til at gå i panik , når strømmen igen går, fordi det er planlagt af tekniske grunde. Den kommer hurtig tilbage

Leave a Reply