20. april 2024

Et stort træ lagde sig ned over dette hus under stormen den 28. oktober 2013. Så voldsomt forventes blæsevejret dog ikke at blive lørdag. Foto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen.

Et stort træ lagde sig ned over dette hus under stormen den 28. oktober i år. Så voldsomt forventes blæsevejret dog ikke at blive torsdag. Foto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen.
Et stort træ lagde sig ned over dette hus under stormen den 28. oktober i år. Så voldsomt forventes blæsevejret dog ikke at blive torsdag. Foto: Skadestedsfotograf.dk – Johnny D. Pedersen.
Ifølge DMI, så kan vi muligvis se frem til et ordentlig omgang blæsevejr på torsdag.

Mens Nordvestjylland muligvis vil komme til at opleve middelvinde på 30 m/s – svarende til Stærk storm og med vindstød i orkanstyrke – så bliver blæsten i vores område bliver ikke ligeså voldsom som den 28. oktober, hvor beboere i tre boligblokke i Ladegårdsparken måtte evakueres på grund af nedstyrtningsfare for stiladser på blokkene. Og hvor træer og tage blev revet i stykker af vinden.

Ifølge DMI kan vi forvente middelvinde på op til 18 m/s – hvilket er hård kuling, men der kan forekomme vindstød af storm og orkanstyrke først fra sydvest, senere fra vest og nordvest.

Samtidig med blæsten vil der også komme regn og temperaturer mellem 4 og 7 grader. Den såkaldte windchill-faktor – vil gøre, at temperaturen føles som ca. -3 grader.

Forhøjet vandtstand
Årsagen til det kommende blæsevejr er et lavtryk, som passerer det sydlige Norge, Skagerrak og det sydlige Sverige.

Lavtrykket trækker vand ind i de indre danske farvande og det kan betyde forhøjet vandstand.

Til DMI.dk oplyser oceanograf Jacob Woge Nielsen, at fjorde som Isefjorden og Roskildefjord vil opleve forhøjet vandstand natten til fredag.

– Det er dog endnu for tidligt at sige, hvor meget det vil dreje sig om, siger Jacob Woge Nielsen.

Følger lavtrykket tæt
Hos DMI oplyser man, at man følger situationen i de kommende dage og, at der er forholdsvis lang tid til torsdag og meget kan ske.