14. april 2024

Smukt er det, når juletræet i jydeurp tændes. Her er det i 2013. Foto: Skadestedsfotograf.dk/Johnny D. Pedersen.

Fredag aften blev det store juletræ i Jyderup tændt. Foto: Skadestedsfotograf.dk/Johnny D. Pedersen.
Fredag aften blev det store juletræ i Jyderup tændt. Foto: Skadestedsfotograf.dk/Johnny D. Pedersen.
Fredag stod Jyderup på den anden ende i anledning af den traditionsrige Lystændingsfest. Allerede fra om morgenen var Skarridsøgade spærret af og byens forretninger holdt længe åbent. Fra klokken 15 gik festlighederne for alvor i gang med boder i gaden og flere aktiviter som hestevonskørsel, juleklip i byrådssalen, boksering med kæmpeboksehandsker, sumobrydning i dragter, børnekarrusel og togbane.

I gaden kunne man gætte vægten på en gris og vinde den – hvis man gættede rigtig.

Der var sørget for julemusik, tombola og rytteroptog. I byrådssalen var der juleklip og Røde Kors solgte glögg og æbleskiver.

Klokken 18 blev det store juletræet tændt og formanden for handelstandsforeningen Anders Baagland tale og han kunne glæde sig over de mange fremmødte. I sin tale fortalte han, at Jyderups juleudsmykning var berømt vidt og bredt, men at det desværre var sidste år det kunne hænge over gaderne, til næste år er alle lysmasterne nemlig fjernet, så nu skulle hovederne lægges i blød for en løsning på udsmykningen fremover.

Efter talen kom julemanden og delte godteposer ud til børnene – der var pakket ikke færre end 600 godteposer.

Lystændingsfesten fortsatte til klokken 20.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her