21. april 2024

I 2008 besluttede Holbæk som landets første kommune at hyre firmaet Falck Jobservice til at hjælpe sig med at få syge medarbejdere hurtigere tilbage i job – et såkaldt Offentligt Privat Partnerskab (OPP).

Nu har Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) udarbejdet en ny rapport, som dokumenterer resultaterne af samarbejdet.

Ifølge forskningsinstituttet har indsatsen nemlig øget den ugentlige sandsynlighed for at ophøre med at modtage sygedagpenge med 4,4 procent i sammenligning med kommuner uden en lignende indsats. I Holbæk Kommune betyder det helt konkret, at det gennemsnitlige sygedagpengeforløb er blevet 2,2 uger kortere.

– Det er et rigtig godt resultat. Et kortere sygeforløb betyder enormt meget for at beholde jobbet og tage sig af sin familie. Alene af den grund er jeg rigtig glad for, at vi i sin tid valgte at tænke ud af boksen og indgå et samarbejde med en privat virksomhed, siger Kenny Jensby, der er formand for Udvalget for Erhverv- og Beskæftigelse i Holbæk Kommune.

Også hos kommunens samarbejdspartner på området, Falck Jobservice, er der glæde over resultatet.

– Vi er stolte over at have bidraget til at forbedre syge borgeres vilkår i Holbæk Kommune og at vi har været med til at vise, at det kan betale sig at investere i en bedre indsats, siger administrerende direktør Bo Hammer fra Falck Jobservice.

Udover fordelene ved de kortere sygeforløb, har kommunen også haft en økonomisk gevinst ved samarbejdet. Ifølge Falck Jobservice og Holbæk Kommune får kommunen et overskud på 6,3 millioner kroner i projektperioden, når alle udgifter til Falck Jobservice er betalt.

Hvis Holbæk Kommune fastholder den gode udvikling i de kommende år vil gevinsten årligt være på hele 13,6 millioner kroner, der kan bruges på den offentlige service.