18. juni 2024

Efter onsdagens fintælling af stemmerne, ligger det nu helt fast hvem der er kommet i byrådet.

Der er både gammelkendte og helt nye ansigter i det nye byråd. Hos socialdemokraterne er den unge Christina Krzyosiak Hansen kommet ind, mens bl.a. Jan Sohn er røget ud.

Enhedslisten har fået to medlemmer ind, Karen Thestrup Clausen og Leif Juhl.

Hos Radikale er Emrah Tuncer igen kommet i byrådet – og ved allerede at han skal fortsætte som formand for Kultur og Fritdsudvalget, en post som den anden radikale Henrik Mosbæk nok er meget glad for at partiet sidder på. Han er nemlig kendt som særdeles aktiv i kulturlivet, bl.a. hos teatergruppen Elverfolket.

Venstre har også fået nye byrådsmedlemmer bl.a. Rolf Rasmussen fra Vipperød og Maria Friis fra Tølløse. Tilgengæld vinker man her farvel til bl.a. Marie-Lousie Jensen og Peter Sørensen.

Michael Suhr er nyt – og eneste – medlem af byrådet for Det eKonservativ Folkeparti

Hos Dansk Folkeparti fortsætter John Harpøth og Finn Nielsen – og til dels også Inge Riis-Langseth, der i oktober 2011 valgte at træde ud af byrådet. Men hun er nu tilbage, sammen med et helt nyt byrådsmedlem, Peter Hansen.

Liberal Alliance kom ikke ind i byrådet, det betyder at Kenny Jensby ikke er kommet ind, ligesom andre i partiet heller ikke er kommet ind. Blandt dem Randi Hoffmann, der for fire år siden stillede op for Konservative ligesom Kenny Jensby. Dengang fik hun 73 personlige stemmer. Denne gang fik hun 148 personlinge stemmer.

Vælgerne gjorde kort process mod Socialistisk Folkeparti, der røg helt ud af byrådet efter kun 719 personer havde valgt at sætte deres kryds ved F. Kun Lokallisten Holbæk (114 stemmer) og Retsforbundet (69 stemmer) fik mindre opbakning blandt vælgerne.

Venstre:
Søren Kjærsgaard (fortsætter som borgmester)
Kurt Næsted
Rasmus Brandstrup Larsen
Søren Stavnskær
Morten Bjørn Nielsen
Maria Friis
Christian Ahlefeldt-Laurvig
Pernille Kruse
Willy Lisby
Bjarne Kongsted
Søren Harboe Rasmussen
Rolf Rasmussen

Det Konservative Folkeparti
Michael Suhr

Socialdemokraterne:
Sine Agerholm
Lars Dinesen
Steen Klink Pedersen
Christina Krzyosiak Hansen
Jens Kristiansen
Ole Hansen
Ole Brockdorff
Solvej Pedersen
Finn Martensen
Jørgen Jensen

Radikale:
Emrah Tuncer
Henrik Mosbæk

Dansk Folkeparti:
John Harpøth (bliver 1. viceborgmester)
Inge Riis Langseth
Finn Nielsen
Peter Hansen

Enhedslisten:
Karen Thestrup Clausen
Leif Juhl

Opdateret kl. 11.00: Mogens Justesen (Soc.) er pillet ud og i stedet er med Ole Brockdorff (Soc.) sat ind i listen. Det er sket, fordi en fejl hos Holbæk Kommunen i første omgang gjorde, at Ole Brockdorff ikke var kommet ind i byrådet. Læs om fejlen her.

2 thoughts on “Her er det nye byråd

Comments are closed.