30. maj 2024

Michael Rasmussen i den prikkede bjergtrøne under Tour de France i 2005. Året inden havde han bedt sin far om blod til doping. Foto: Gsl.

Michael Rasmussen i den prikkede bjergtrøne under Tour de France i 2005.  Året inden havde han bedt sin far om blod til doping. Foto: Gsl.
Michael Rasmussen i den prikkede bjergtrøne under Tour de France i 2005. Året inden havde han bedt sin far om blod til doping. Foto: Gsl.
Michael Rasmussen – ‘Kyllingen’ fra Tølløse – fortæller nu, at han fik sin far Finn Rasmussen til at donere blod til at udvikle bloddoping.

– Det var ikke nemt. Det var en lille smule grænseoverskridende at skulle spørge om det. Men de vidste godt, at jeg tog medicin for at køre stærkere på cykel, siger Michael Rasmussen i et interview, som kan ses i aften i tv-programmet 21Søndag på DR1.

I de seneste dage er der kommet nye fortællinger fra Michael Rasmussens side om doping – både om ham selv, men også om flere kendte cykelryttere. Fortællingerne stammer fra hans nye bog, der udkommer på forlaget Peoples Press mandag.

Ifølge DR.dk mødtes Michael Rasmussens forældre og holdlægen fra hans daværende hold Rabobank i foråret 2004 på et hotelværelse i Belgien, hvor lægen og Michael Rasmussen i fællesskab overtalte faren til at donere sit blod til sønnens doping.

En test af faderens blod viste dog, at blodet ikke var kompatibelt med Michael Rasmussen, så det blev ikke brugt til bloddoping.

DR har fremlagt beskyldningerne for Rabobank, men Rabobank meddeler, at de ikke ønsker at kommentere på beskyldningerne.

Kilde: Dr.dk