29. maj 2024

Arkiv foto: Rolf Larsen.

En 52-årig kvinde blev mandag idømt fængsel for bedrageri og dokumentfalsk. Arkiv foto: Rolf Larsen.
En 52-årig kvinde blev mandag idømt fængsel for bedrageri og dokumentfalsk. Arkiv foto: Rolf Larsen.
En 52-årig kvinde blev i denne uge dømt for dokumentfalsk og bedrageri, hvilket bl.a. var gået ud over Sparekassen Sjælland og en af danmarks kendteste advokater.

Dommen faldt mandag ved Retten i Holbæk.

Kvinden blev dømt for i 17 tilfælde skrevet under på breve, der så ud som om de stammede fra en advokat og/eller fra Statsadvokaten for København og fra Statsadvoka-ten for særlig Økonomisk Kriminalitet. Blandt andet har kvinden forfalsket Stjerneadvokaten Merethe Stagetorns underskrift.

De falske underskrifter brugte kvinden til at forsøge opnå lån og kreditter. Brevene med de falske underskrifter blev overdraget eller forevist overfor en advokat, en selvskyldnerkautionist og ansatte i Sparekassen Sjælland og Nykredits afdeling i Holbæk. Af brevene fremgik det, at den 52-årigev ville få udbetalt større pengebeløb, fra 9,5 millioner til 23 millioner kroner.

Hun havde i 17 tilfælde skrevet under på breve, der så ud som om de stammede fra en advokat og/eller fra Statsadvokaten for København og fra Statsadvoka-ten for særlig Økonomisk Kriminalitet. De blev overdraget/forevist overfor en advokat, en selvskyldnerkautionist og ansatte i 2 pengeinstitutter. Brevene angav, at hun ville få udbetalt større pengebeløb, fra 9,5 millioner til 23 millioner. Hun ønskede at opnå lån/kreditter.

Kvinden blev dømt for bedrageri for ca. 3,3 millioner kroner overfor selvskyldnerkautionisten og forsøg bedrageri overfor det ene pengeinstitut. Hun blev endvidere dømt for bedrageri for ca. 2 millioner kroner overfor det andet pengeinstitut.

Ved Retten i Holbæk blev det takseret til fængsel i 2 år og 6 måneder.