14. april 2024

Byrådskandidat og nuværende medlem af Holbæk Byråd, Bjarne Kongsted tager cyklen frem og kører sit eget Tour de Holbæk op til kommunalvalget den 19. november.

– De sidste 18 dage op til valget vil jeg hver dag køre en etape. Jeg vil besøge samtlige 18 lokalområder incl. Holbæk by, fortæller Bjarne Kongsted, der startede med 1. etape fra St. Merløse til Stestrup fredag.

– Afstanden er den samme som i en typisk enkeltstart i Tour de France. Der er bare den forskel, at jeg kører både ud og tilbage igen. Det er altid rart at se sin kommune fra flere sider, siger Bjarne Kongsted.

Den 18. og sidste etape afsluttes i Svinninge hvor Bjarne Kongsted selv bor.

– Alle lokalområder skal besøges, siger Bjarne Kongsted, der kom på ideen i forbindelse med det netop overståede Rute 21 løb. Jeg vil køre fra lokalområde til lokalområde og se og opleve kommunen på kryds og tværs.

Hvilke udfordringer optager borgerne fra Orø til Tølløse og fra Svinninge til Tuse Næs og i alle de andre byer i Holbæk Kommune.

-Jeg har regnet lidt på turen, og det vil nok blive et sted mellem fire og fem hundrede kilometer, siger Bjarne Kongsted. Ikke fordi det er den store fysiske udfordring og jeg har jo 18 dage til at komme rundt i kommunen. Jeg håber i øvrigt at andre er friske og vil følges med mig på dele af ruten.

– Hvis nogle vil tale med mig undervejs, stopper jeg selvfølgelig op og er klar til at lytte. Jeg kommer både til lokalområderne og de små landsbyer, fortæller Bjarne Kongsted der håber på godt vejr.