20. april 2024

Stilladserne på flere af boligblokkene i Ladegårdsparken var i fare for at styrte sammen på grund af stormen. Foto: Michael Johannessen.

Stilladserne på flere af boligblokkene i Ladegårdsparken var i fare for at styrte sammen på grund af stormen. Foto: Michael Johannessen.
Stilladserne på flere af boligblokkene i Ladegårdsparken var i fare for at styrte sammen på grund af stormen. Foto: Michael Johannessen.
Mandagens storm giver store problemer i hele vores område.

I Ladegårdsparken var stilladserne på tre boligblokke ved at vælte og tagoverdækningen havde revet sig løs. Beboerne fik besked at blive indendørs ihvertfald og beboere som kom hjem fik besked på, at de ikke kunne komme ind i deres lejligheder. Brandvæsnet havde sendt 25 mand til Ladegårdsparken. En overgang holdt en ambulance stand by i tilfælde af, at der blev brug for den.

Flere steder var der væltet træer udover kørebanen og nogle steder havde træer ramt biler og bygninger. Det skete bl.a. på Orø, hvor Holbaekonline.dks medarbejder måtte sande, at stormen spillede ham et puds, for da han kom hjem efter at have dækket stormen på øen, var et træ væltet ned i hans garage, hvor bilen stod i ly for stormen.

På Anders Larsensvej var et træ væltet nedover kirkegårdsmuren og lå henover fortovet i halvanden meters højde.

Ved Møllekrogen på Skovvejen var et træ væltet ud over kørebanen og spærrede for trafikken. Et andet sted på skovvejen havde en lastbilchauffør forsøgt at undgå at køre ind i et væltet træ og var så endt med at køre fast. Rundt omkring i hele området lå nedfaldne grene i mange forskellige størrelser på veje, cykelstier og fortove.

På p-pladsen foran Det Gamle Rådhus, var et træ væltet og havde ramt en bil.

Flere steder forsvandt vejbelysningen først på aftenen. Det skete bl.a. i Tuse og i Holbæk by.

På Kløvervænget i Tuse havde en lysmast revet sig løs og stod og vippede. Brandfolkene måtte nøjes med at afspærre vejen, mens de ventede på, at SEAS NVE dukkede op og sikrede at der ikke var strøm på ledningerne.

På Skrænten i Holbæk havde elledninger viklet sig sammen, så der stod gnister mellem ledningerne.

Holbæk Megacenter blev af flere omgange ramt af stormskader. Først fløj dele af taget af Jydsk, det samme skete senere på Jem & Fix. To halvtage til indkøbsvogne foran Bauhaus blev revet i stykker af den voldsomme storm.

Tagsten er blevet revet af flere huse rundt omkring, bl.a. måtte personalet i Efess Pizza i Ladegårdsparken ud og besigtige taget, da fire-fem tagsten fra tagryggen faldt ned foran pizzariet. Heldigvis blev ingen ramt. Heller ingen blev ramt på Havnevej, da teglsten faldt ned i indkørslen fra et tre etager højt boligejendom.

Brandvæsnet kom på hårdt arbejde efter den første melding kom omkring kl. 15.15 mandag eftermiddag. Også det frivillige beredskab blev indkaldt for at assistere i stormen.

Seneste opdateret kl. 23.55

1 thought on “Stormen giver store problemer

  1. Holbaekonline.dk kommer senere med en videofilm fra Orø, hvor et 15 m højt træ væltede ned i Deres udsendte medarbejders garage og beskadigede bilen, samt en videofilm som bl.a viser skaderne på Ladegårdsparken i Holbæk

Comments are closed.