30. maj 2024

Det kalder på smil, når Pernille Kruse hænger foran Orø-færgen. Foto: Michael Johannessen.

Det kalder på smil, når Pernille Kruse hænger foran Orø-færgen. Foto: Michael Johannessen.
Det kalder på smil, når Pernille Kruse hænger foran Orø-færgen. Foto: Michael Johannessen.
Enhver der har fulgt debatten om Orø-færgen og Orøs økonomi de sidste par år, vil også have stiftet bekendtskab med Venstres Pernille Kruse, som måske ikke hører blandt de populæreste politikere på den lille ø. Det har ofte været Pernille Kruse, som har måttet stå for skud, når øboerne har brokket sig eller følt sig snydt.

For et par år siden rasede debatten om Holbæk-Orø-færgen, der stod til at miste flere afgange på grund af besparelser. I den forbindelse var der en hvis enighed blandt byrådspolitikerne om, at hvis Orø-borgerne gerne ville beholde færgeafgangene, ja så måtte de sandelig også bruge færgen noget mere.

Efter at have deltaget ved valghandlingerne i forbindelse med Folketingsvalget for to år siden på Isefjordens perle sneg Pernille Kruse sig sammen med socialdemokraten Jørgen Topsø sig til at skippe den kommunalt ejede Holbæk-Orø færge og i stedet sejle med den privatejede trækfærge, Østre færge for derefter at køre gennem Hornsherred til Holbæk.

Det faldt nogle af øens lokale venstre-folk så meget for brystet, at de kontaktede Holbaekonline.dk og fortalte om Pernilles tur. Pernille Kruse bekræftede bagefter overfor Holbaekonline.dk, at hun ganske rigtig havde valgt at tage trækfærgen fordi, som hun sagde dengang, “jeg ikke er glad for noget, der tangerer skibe og vand, og da slet ikke når det blæser”.

Derfor har det også siden lørdag givet anledning til (et måske lidt anstrengt) træk på smilebåndet for Orø-borgerne, når de tager færgen. For i lygtepælen i færgens tilkørselsbane hænger der nu en valgplakat for… Pernille Kruse.

Det skal her til sidst nævnes, at Holbaekonline.dks medarbejdere efterfølgende ved selvsyn har set Pernille Kruse sejle med kommunens egen færge – så vi ved hun siden den famøse trækfærge-tur har prøvet at sejle med ‘noget der tangerer skibe’.

2 thoughts on “Pernille og færgen

 1. Dét kalder bestemt smilet frem 🙂

  På Orø har Erik Fuchs sat plakater op af ham selv og borgmester Søren Kjærsgaard, og dermed sat salget af den gamle Brugs i Bybjerg på stand-by, idet de har ophængt deres valgplakater i de opslagsskabe på bygningen, som siden 2010 har rummet salgsplakater for huset.

  Hvordan i alverden kan man i en Coop MEDLEMSforening tillade, at formanden, som også er opstillet politisk til byrådet, bruger medlemmernes hus til politisk agitation.
  Er Brugsen’s bestyrelse overhovedet enig i dette ??
  Jeg har forstået, at politiske partier ikke engang må agitere nede foran Brugsen.

  Men vi har flere gange oplevet Erik Fuchs i dobbelt-roller talende med “to tunger” – ikke mindst i forbindelse med færgesagen for 1½ år siden.
  Føj, siger jeg bare !

 2. Kan du ikke mere af den slags Hanne!
  Fortsæt Fortsæt
  Med venlig hilsen
  Svend Bruun

Comments are closed.