19. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Bedre IT dækning er sagen

Dansk Folkeparti vil fremme udbredelsen af bredbånd og mobiltelefoni og vil derfor tilbyde teleoperatører gratis plads på kommunale arealer.

Dansk Folkeparti vil fremme mobildækningen i de svagt dækkede områder, som der findes en del af i Holbæk Kommune, og tilbyder derfor nu alle teleoperatører gratis leje af kommunale arealer ved opsætning af tele- og mobilmaster. Det gør vi, fordi ny lovgivning pr. 1. oktober 2013 har åbnet mulighed for dette.

Dansk Folkeparti vil ligeledes opfordre Kommunen til at kontakte de største teleoperatører om tilbuddet.

Dansk Folkeparti ved, at der er adskillige huller i mobildækningen rundt om i kommunen til gene for både fastboende, erhvervslivet, turister m.m. Holdningen hos de store teleoperatører er og har været, at udbygningen vil ske i takt med, at der er kundeunderlag. Vi ønsker som kommune at gå foran med ikke at opkræve nogen leje ved opsætning af master og håber på den måde at få sat skub i udviklingen omkring bredbåndsdækningen til glæde for de mange, som i dag har meget ringe forbindelse.

En bedre dækning med bredbånd og mobiltelefoni har stor betydning for erhvervslivet, som risikerer at tabe ordrer. Manglende dækning har også betydning for, at områder fraflyttes.

Med den nationale IT-strategi, der blandt andet indebærer, at alle foreninger og virksomheder fra 1. november 2013 har en digital postkasse, presser behovet for bedre mobiltelefoni og netdækning sig på, også i tyndere befolkede egne af landet.

Man skal ikke glemme turismen – her tænker Dansk Folkeparti på Orø, som er et at de områder i Holbæk kommune, hvor det står rigtig slemt til. Her er så ringe dækning og steder, hvor det ikke kan lade sig gøre at bruge IT.

Inge Riis Langseth og John Harpøth

Byrådskandidater for Dansk Folkeparti i Holbæk

8 thoughts on “Læserbrev: Bedre IT dækning er sagen

 1. Tusind tak for initiativet! Guderne skal vide, at vi har brug for det her på Orø. En lille idé måske: Hvis kommunen ikke selv har arealer i de områder, der desperat har brug for bedre forbindelse, kunne man måske kontakte en lokal landmand eller andre, som måske ville stille et stykke jord gratis til rådighed. Det er jo ikke ret meget jord, der skal til en sådan mast, vel?

 2. Henrik Person: Tror ikke på nogen landmand vil stille noget som helst til rådighed uden at få penge for det.

 3. Der sker jo ikke noget ved at prøve. Det kan jo være, at landmanden også gerne vil have en bedre forbindelse.

 4. Det vil han da ganske givet, han er jo også “digaliseret”.

  MEN det er super-vigtigt for både de enkelte borgere som for virksomheder, at dækningen snarest bliver god – også helt ud i kanterne og på øen.

  Ellers flytter både mennesker og virksomheder, og allerværst så kommer der ikke tilflytninger ej heller af nye virksomheder.

  Den onde cirkel er sluttet !!!!

 5. Meget morsomt, Jens. Der er jo nogen, der ikke helt forstår, at manglende dækning er et stort problem, især når vi alle skal på den digitale kommune snart. Men det er der jo ikke noget at gøre ved, Jens. Vi andre, der forstår det, arbejder bare videre med sagen.

 6. Dækningen er helt afhængig af hvilket teleselskab vi vælger. Jeg har lige takket nej til et billigt tilbud fra Telia. Ifl. teleselskabernes egne hjemmesider, har Telia en dårligere dækning end TDC, trods sælgerens påstand om det modsatte. Det kan ikke altid betale sig at vælge det billigste.

Comments are closed.