30. maj 2024

Holbæk Kommune sælger nu Holbæk Have. Pengene fra salget skal gå til nye idrætsfaciliteter som erstatning for dem, der er placeret på Holbæk Have i dag.

Salget blev godkendt af et flertal i byrådet tilbage i juni måned og det blev samtidig besluttet, at overskuddet skal bruges til Holbæk Arena.

– Vi har længe forberedt et salg af Holbæk Have. Nu vurderer vi, at der er købere til jorden, og derfor sætter vi gang i processen, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Holbæk Have rummer i dag både Stadionhallen, fodbold- og atletikstadion samt tennisklubben og Holbæk Budoskole. Ved et salg skal der findes nye placeringer til disse faciliteter.

– Vi arbejder jo på at få samlet Holbæks idrætsfaciliteter i Holbæk Arena. Det gælder også for de klubber, der ligger på Holbæk Have i dag, siger borgmesteren og understreger, at der uanset hvad ikke bliver nogen husvilde foreninger.

Derfor er Holbæk Kommune også i tæt dialog med de enkelte foreninger på Holbæk Have for at finde den bedste løsning for dem. Et par af foreningerne kan nå at fortryde den planlagte placering i Holbæk Arena, ligesom en enkelt foreninger endnu er uafklaret i spørgsmålet.

Kommunen planlægger desuden en etapevis udbygning af Holbæk Have, der skal indeholde boligbebyggelse. På den måde kan man nå at bygge nye idrætsfaciliteter.

Et salg af Holbæk Have vil sammen med den 30 millioner kroner store håndsrækning, som kommunen fik fra Økonomi- og Indenrigsministeriet for et par uger siden, bringe arenaen et stort skridt nærmere en realisering.

– Vi arbejder med både private midler, fondsmidler og egne midler i finansieringen af Holbæk Arena. Hvis det lykkes os at få solgt Holbæk Have, vil vi have en meget stor del af de midler, vi selv skal skyde i projektet, siger Søren Kjærsgaard.

Ifølge reglerne skal Holbæk Kommune annoncere salget af grunde over 2000 kvadratmeter. Salget af de ca. 204.900 kvadratmeter på Holbæk Have annonceres derfor i de kommende dage i både lokale og nationale medier.