19. april 2024

'Flaske Yvonne' blev bisat fra Tveje Merløse Kirke mandag eftermiddag. Foto: Holbaekonline.dk.

'Flaske Yvonne' blev bisat fra Tveje Merløse Kirke mandag eftermiddag. Foto: Holbaekonline.dk.
‘Flaske Yvonne’ blev bisat fra Tveje Merløse Kirke mandag eftermiddag. Foto: Holbaekonline.dk.
Yvonne Larsen, måske bedre kendt som ‘Flaske Yvonne’, blev mandag bisat fra Tveje Merløse Kirke.

Den lille kirke, hvor Yvonne gerne selv kom, var fyldt med familie, venner og bekendte, der alle ville sige et sidste farvel til den farverige Yvonne.

Sognepræst Lisbeth Thomsen holdt en smuk, men til tider barsk tale om Yvonne og hendes liv. En tale, der gav plads til både tårer og latter.

– Hun havde ikke en nem start på livet. Der var kaos, vanvid og nederlag på nederlag. Alle har vi behov for at blive set, hørt og forstået. Alle har vi behov set på af kærlige blik, uanset om vi er vellykede eller ej. Yvonne voksede op uden det. Men med sig i vuggegave havde hun en arv: stædighed, ihærdighed og ønsket om retfærdighed og så det, at intet kunne vælte hende.

– og så var der samtidig noget meget blødt ved Yvonne. Hun var trofast i venskab, og så købte hun gaver som hun gav med stor kærlighed og hun blev glad når hun mærkede , at hun var velkommen. Hun blev glad når hun blev genkendt og værdsat og hun ville have elsket den opmærksomhed, som nu er omkring hendes person, sagde Lisbeth Thomsen med henvisning til den store opmærksomhed som bl.a. har afstedkommet tusindvis af mindekommentarer på Facebook, en mindeskål på Jarlen og det store fremmøde i kirken.

Der blev grint i kirken, da præsten kom med følgende karakteristik af Yvonne:

– Hun var venlig og imødekommende – og så havde hun et sprog som en havnearbejder.

– En af guds originaler var hun, og det vidste hun, sagde Lisbeth Thomsen.

Lisbeth Thomsen fortalte videre om Yvonnes gang i kirken, hendes frivillige arbejde, og selvfølgelig også om Yvonnes ‘job’; at samle flasker og om hendes færden i nattelivet, hvor hun mødte mange mennesker, mennesker som Yvonne satte spor i.

Og igen mindede hun om, at Yvonne kendte til både de lyse og de mørke sider i livet:

– Hun kunne ikke holde igen når hun blev vred, når nogen havde gjort noget forkert. Yvonne kendte livets faldgruber, hun havde selv været i dem. Hun levede med livssår og smerte, som ingen vidste om.

Yvonnes søn, Simon Larsen, takkede de fremmødte i kirken for deres deltagelse og han takkede også for den smukke bårebuket, som der var samlet ind til bl.a. på Facebook.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her