30. maj 2024

Borgmester Søren Kjærsgaard søsætter 20 flaskeposter med præmier i erfterårsferien. Foto: Holbæk Erhvervsforum.

Borgmester Søren Kjærsgaard søsætter 20 flaskeposter med præmier i erfterårsferien. Foto: Holbæk Erhvervsforum.
Borgmester Søren Kjærsgaard søsætter 20 flaskeposter med præmier i erfterårsferien. Foto: Holbæk Erhvervsforum.
Når borgmesteren i næste weekend sætter flaskeposter i vandet er det ikke udtryk for en ny kommunikationsstrategi fra Holbæk Kommune, men om en efterårsferie-aktivitet med præmier til finderne af flaskeposterne.

Lørdag den 12. oktober sejler borgmester Søren Kjærsgaard ud med den tidligere fiskerbåd ‘Thilde’ for at søsætte tyve flaskeposter forskellige steder i Isefjorden. Det er også startskuddet til en efterårsferie med masser af gratis spænding langs kystlinjen i Holæbæk Kommune, hvor flaskeposterne forventes at drive i land.

Der er oprettet en side med et elektronisk skattekort på www.findflaskeposten.dk, hvor man kan se hvor flaskeposterne forventes at drive i land. Det er sejlere fra Gl. Havn i Holbæk, som har hjulpet med at finde frem til flaskeposternes formodentlige færd, baseret på deres ekspertise og med afsæt i de aktuelle vind- og strømforhold.

Der er dog ingen garanti for, at flaskeposterne præcist driver i land som forudset. Men det gør det bare ekstra spændende at gå på opdagelse langs fjorden i Holbæk i efterårsferien.

Borgmester Søren Kjærsgaard glæder sig til at sætte jagten på flaskeposter i gang:

– Jeg håber og tror, at rigtigt mange mennesker – både holbækkere og gæster udefra – vil udforske vores kystlinje her i ferien. Og udover den åbenlyse spænding, som er forbundet med en sådan skattejagt, så er det jo også en god mulighed for at få noget frisk luft og nyde den smukke natur, som er så kendetegnende for vores kommune, fastslår Søren Kjærsgaard.

Præmier med flaskeposten
Der er præmier til finderne af flaskeposten. Bl.a. andet kan man vinde et weekendophold for to på Bromølle Kro, en tur i Kulturbiografen ”Frysehuset” for fire personer (inkl. popcorn) eller en tur i Nisseland for hele familien.

Og finder man ikke noget, så er der stadig mulighed for at vinde en præmie. Man kan nemlig tage et bilede af fra sin tur og sætte det på Facebook på adresse facebook.com/holbkom sammen med navn og e-mail-adresse. Så deltager man i lodtrækningen om en miniferie for fire personer i en dejlig hytte på FDM Holbæk Fjord Camping og Wellness, hvor børnene kan boltre sig i swimmingpoolen, mens mor og far får champagne i den varme udendørs spapool eller nyder en halv times massage.

Inspirationen kom helt fra Norge
Ophavsmand til ”Find-flaskeposten”-konceptet er Claus Westergaard, turismechef i Holbæk Erhvervsforum. Han fik idéen under sin sommerferie i år:

– Dér var jeg ude og gå en tur med min familie ved Klint her i Nordvestsjælland, da min 8-årige datter pludselig fandt en flaskepost, som viste sig at være fra en 6-årig pige fra en lille flække helt oppe ved Tromsø i det nordligste Norge. Flaskeposten har altså været på en omkring 3.000 kilometer lang rejse, hvilket i sig selv er fascinerede, forklarer Claus Westergaard og fortsætter:

– Den norske pige havde i øvrigt med hjælp fra sin mor angivet sin nøjagtige adresse, så vi efterfølgende kunne skrive til hende, hvilket vi har gjort. Indtil videre dog uden at få et brev retur. Men måske er pigen flyttet, siden hun smed flaskeposten i vandet; måske sidder hun i dag på et plejehjem…? Det er nu heller ikke så afgørende. Det væsentlige var min datters betagelse ved fundet af en flaskepost. Det er en tilsvarende – på én gang lille og stor – oplevelse, som vi nu tilbyder ”flaskepost-jægere” fra nær og fjern her i Holbæk.