14. april 2024

Rune T. Kiddes skøre eventyr kan nu opleves som musical i forestillingen "Den Lilla Møghætte og Pulven". PR/Rune T. Kidde

Rune T. Kiddes skøre eventyr kan nu opleves som musical i forestillingen "Den Lilla Møghætte og Pulven". PR/Rune T. Kidde
Rune T. Kiddes skøre eventyr kan nu opleves som musical i forestillingen “Den Lilla Møghætte og Pulven”. PR/Rune T. Kidde
For første gang nogensinde kan man opleve Rune T. Kiddes skøre og skæve fortolkninger af klassiske eventyr på en scene.

Og ikke bare på en hvilken som helst scene, men på Holbæk Teaters.

Det er Rune T. Kidde, der selv har skrevet manuskriptet til musicalen ”Den Lilla Møghætte og Pulven”. Musiker og komponist, Fuzzy, har komponeret musikken til musicalen.

Udover den Lilla Møghætte og Pulven, så møder tilskueren en sand perlerække af Rune T. Kiddes gakkede figurer som Klaskepot, Dolly Dyt og Kronprins Krumme.

En ønskedrøm
– Det har været en ønskedrøm for mig, at lave ”Den Lilla Møghætte” som teater. Med mine sange sat i musik af tonefarvernes mester, Fuzzy, har det været en ren fest. Jeg har moret mig med at kæde ”Den Lilla Møghætte” sammen med mine ækle æventyr ”Klaskepot” og ”Dolly Dyt og De Bøvede Bamser”, så der kommer gang i det skøre festfyrværkeri for fuld udblæsning. Det hele er samtidig en hyldest til fantasien, livsglæden og de nye synsvinkler, som vi har det med at miste midt i hverdagens stress, siger Rune T. Kidde, hvis allerførste udgave af ”Den Lilla Møghætte” udkom i tegneserieform i 1987.

– Det har været fantastisk sjovt at bruge alle tegneseriens muligheder i teaterform, der på mange måder ligger tæt på tegneserien. Scenen svarer til tegneseriens rammer, og forestillingen kan få publikum til at bryde klukkende sammen over en skingrende skør karruseltur ind i eventyruniverset, fortsætter Rune T. Kidde, der i sit arbejde med at gendigte de klassiske eventyr har holdt sig for øje, at eventyr jo oprindeligt ikke blev skrevet ned, men blev genfortalt fra person til person og dermed kunne pointer, hovedpersoner og steder ændre sig fra gang til gang.

Det var først med folk som brødrende Grimm og H.C. Andersen, at de gamle eventyr blev skrevet ned og dermed nærmest stoppet i at udvikle sig.

– Jeg har gennem hele mit arbejde med at omdigte de gamle eventyr ønsket at gøre dem levende og mundtlige igen. Fjerne dem fra papirets firkantede fangecelle ved at stille alle moraler og pointer på hovedet på en så finurlig og rablende måde, at tilhøreren må bryde sammen i latter og samtidig også lukke op for sin egen hemmelige lyst til at genfortælle eventyr på en helt ny måde. Den blomstrende fantasi får kun plads til at springe ud, hvis den ikke bliver tæmmet, siger Rune T. Kidde.

Og fantasi har han, Rune T. Kidde, en fantasi som mange skolebørn – og voksne med hang til et godt grin – allerede kender.

Der er er premiere på forestillingen den 17. oktober og der spilles frem til og med 7. november.

Info:
Musicalen ”Den Lilla Møghætte og Pulven”
Manuskript: Rune T. Kidde
Musik: Fuzzy
Instruktion: Kristoffer Møller Hansen
Medvirkende: Thomas Mørk, Folmer Kristensen, Søren Bang Jensen, Gøgleren Gugge, Brian Kristensen, m.fl.
Scenografi: Lea Burrows.
Alder: Fra 7 år.
Dato: premiere 17. oktober, 2013, kl. 19.00. Sidste spilledag: 7. november 2013.
Sted: Holbæk Teater, Vimmelskaftet 27, Holbæk
Billetter: www.holbækteater.dk