20. april 2024

Vandkunsten på Torvet i Ahlgade bliver fjernet. Foto: Rolf Larsen.

Vandkunsten på Torvet i Ahlgade bliver fjernet. Foto: Rolf Larsen.
Vandkunsten på Torvet i Ahlgade bliver fjernet. Foto: Rolf Larsen.
Vandkunsten på Torvet i Ahlgade er tilsyneladende i vejen for de forretningsdrivende – så nu skal den fjernes.

De fem ‘kister’ på Torvet ud for Sparekassen Sjælland er i vejen og derfor skal de væk så der kan blive plads til større og pladskrævende arrangementer. Det er en del af den nyligt indgåede budgetaftale mellem SF, Venstre, Konservative, Radikale, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

– Vi ønsker at give detailhandlen de bedste muligheder for at udfylde rammerne for en levende by og dermed et levende handelsliv. Vi fjerner derfor den nuværende vandkunst og etablerer et mindre vandspil. Vandkisterne vil senere blive genetableret på et egnet sted, fortæller byrådsmedlem Bjarne Hansen (C).

Hvilke større events der så bliver tale om vides ikke. Men måske det bliver startskuddet til en fornyelse af aftensalgene, måske med store koncerter med kendte bands, friluftsteater eller andet, som kræver plads. Det bliver ihvertfald spændende at se, hvad der bliver fundet på, når kunsten er fjernet og der er gjort plads. Det skal vel ikke bare bruges til flere tøjstativer og udendørsservering.

2 thoughts on “Kunst i Ahlgade skal fjernes

 1. VANDKUNSTEN PÅ AHLGADE
  Handelstanden i Holbæk har i de seneste 4 år – og sikkert længere – talt for at stenkisterne på torvet burde fjernes.
  Det er en rigtig god idé og jeg har hele tiden været enig, men borgmesteren har været imod og sagt, at det ville være alt for dyrt og nævnte beløbet 70.000 kroner. At han nu nævner et meget højere beløb, hænger vel sammen med, at der snart er valg og så er han i gavehumør.
  Alligevel er jeg enig i, at det er en god idé at fjerne Vandkunsten og genopstille et andet sted.
  Jeg forestiller mig ikke, at det kun er byens erhvervsliv, som skal have glæde af den nye plads. Jeg ser meget gerne, at kommunens dygtige grøntsagsavlere vil lave en eller to ugentlige torvedage, så vi kan få friske grøntsager og hvad de ellers kan tilbyde af lækkerier.

  Med venlig hilsen
  Jan Sohn (A)
  Byrådsmedlem og kandidat til det nye byråd

 2. Og når i nu er igang! En cykelsti med asfalt i Ahlgade! Varene bliver rystet op af cykelkurven og nyrene løse, den er så forfærdelig, at cykle på!

Comments are closed.