30. maj 2024

Christoffer Cady ved overrækkselsen af Metalindustriens Lærlingepris. PR Foto.

Christoffer Cady ved overrækkselsen af Metalindustriens Lærlingepris. PR Foto.
Christoffer Cady ved overrækkselsen af Metalindustriens Lærlingepris. PR Foto.
Fredag modtog Christoffer Cady fra Tølløse Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen.

Sammen med 24 andre lærlinge fra hele landet blev Christoffer hyldet af bl.a. Undervisningsminister Christine Antorini i Den Sorte Diamant i København.

Det er 11. år i træk, at Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddeler sin lærlingepris. Prisen gives til lærlinge, der både fagligt og socialt er i topklasse. Christoffer har som de øvrige lærlinge fået den højeste karakter, 12, til svendeprøven.

Christoffer var indstillet til prisen af både sin virksomhed, Euromilling A/S, og sin skole, Roskilde Tekniske Skole. Indstillingen lød bl.a.:

– Der er ingen tvivl om, at Christoffers talent for smedefaget rækker ud over det sædvanlige. Hvis man skal beskrive hans færdigheder med et ord må det være “sublim”. Han er dog ikke bare en mester i sit fag, men også udadvendt og altid i godt humør. Derfor har han altid overskud til at give klassekammeraterne en hjælpende hånd når det kniber. Han arbejder selvstændigt og med stor forståelse for sine arbejdsopgaver, som han udfører på et niveau langt over middel.

Selv giver han følgende bud på, hvorfor han lige har skilt sig ud blandt de mere end 200 indstillede lærlinge:

– Jeg fik job som arbejdsdreng hos Euromilling A/S, da jeg gik i folkeskolen, og da folkeskolen var afsluttet, gik jeg i lære. Min far er smed, og det har inspireret mig meget. Firmaet er meget åbent over for nye initiativer, og hvis du vil får du lov. Jeg vil gerne være god til det jeg laver, og jeg har deltaget i flere mesterskaber inden for smedefaget. Det betyder noget at vinde den her pris – det er en stor ære, siger Christoffer Cady.