29. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

“Stem ikke på levebrødspolitikere” hører jeg tit folk sige. Det er ikke tegn på hverken troværdighed eller god “politisk karakter”. Antallet af “flip-floppere” er steget med hele 22% siden sidste kommunalvalg i 2009. Det er 153 byrådsmedlemmer som har skiftet parti siden 2009! Et meget højt antal politikere – og med endnu flere skuffede vælgere bag sig.

Og ofte træder ”afhopperne” ikke tilbage fra deres folkevalgte poster (for at så lade suppleanten træde til), men fortsætter for det meste i eget regi eller under nye politiske faner. Er det særlig demokratisk? – dette uanset hvem der er ”offer” og uanset hvilket parti som drager fordel heraf? Måske er det som dårligt ”reality TV” – noget der er kommet for at blive?

Både Herning Folkeblad og Fyens Stiftidende trykte for nyligt nogle meget interessante artikler om netop dette emne:

http://aoh.dk/artikel/om-skifte-parti-og-blive-straffet-af-v%C3%A6lgerne

http://www.fyens.dk/article/2284475:Indland-Fyn–Kommentator-om-partihop–Der-er-ikke-mange-stemmer-i-levebroedspolitikere

Vi Konservative har selv prøvet det på vores egen krop, da tidligere Radikal Venstre støtte, siden kortvarig Konservativ byrådsmedlem og nu LA Kandidat, Kenny Jensby, tog det store spring ud i det uvisse. Men vi har da også oplevet det modsatte, hvor en stor politisk profil som Naser Khader sprang fra De Radikale, via Ny Alliance, til det Konservative Folkeparti. Naser Khader blev omgående straffet af vælgerne og er nu ude af politik.
Mon ikke det samme vil ske for Kenny Jensby?

Carsten G. Møller
Formand for det Konservative Folkeparti i Holbæk
Næstformand i Storkreds Sjælland