20. april 2024

I denne uge danner ungdomsfestivalen Utopia ramme om lokale unges samarbejde ned kunstnere fra udviklingslande. Sammen skal de skabe kunst ud fra deres drømme.

Kan man danse sin drøm eller forme den i elektronik-affald?

Den udfordring får en række elever i 7.-9. klasse i denne uge, hvor drømme og visioner er temaet for festivalen.

Holbæk Kommune har sammen med Center for Kultur og Udvikling inviteret 16 unge kunstnere fra udviklingslande til at komme og arbejde sammen med de unge.

Der vil blive en række workshops med kunstnerne på skolerne i løbet af ugen, hvor eleverne skal udtrykke deres drømme for fremtiden gennem blandt andet gadekunst, raptekster og teater.

– Det er en spændende måde for de unge at lære om en anden kultur på. Og mødet mellem mennesker giver mulighed for en kreativ udfoldelse på et andet plan, end hvis de unge skulle lave noget om emnet alene med inspiration fra deres lærer, siger Emrah Tuncer, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Alle kan se værkerne
Som afslutning på festivalen er der lørdag den 14. september mulighed for alle for at se, hvad de unge har arbejdet med. I Holbæks gader vil der være optrædener og udstillinger i løbet af dagen og koncert på Elværket om aftenen.

16 kunstnere fra Benin, Myanmar (Burma), Etiopien, Cambodja, Afghanistan og Zambia besøger de ældste klasser på 8 folkeskoler i kommunen. Desuden samarbejder de med Ungdomsskolen, Fair Play Teater, Kunsthøjskolen, BGK i Jyderup, Musikskolen, Ungdomsklassen, 10. klassecenter og Holbæk Museum.