19. april 2024

Her afsløres kunstneren Mie Olises vægmaleri på administrationsbygningen i Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Her afsløres kunstneren Mie Olises vægmaleri på administrationsbygningen i Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt.
Her afsløres kunstneren Mie Olises vægmaleri på administrationsbygningen i Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Det er i dag d. 7.9.13 og på denne dag blev udstillingen “How far away is the horizon?” officielt åbnet ved administrationsbygningen i Kanalstræde nr. 2.

Til stede ved åbningsfesten sås flere af de involverede kunstnere, personer som havde været fødselshjælpere for projektet både med det praktiske og med det økonomiske, og flere politikere bl.a Pernille Kruse (V), Emrah Tuncer (B) og borgmester Søren Kjærsgård (V).

Holbækborgerne kan nu frem til d. 27. oktober opleve 6 vægmalerier rundt om i byen. Men kun et af dem får lov til at blive permanent, nemlig det der hænger på facaden på administrationsbygningen. Årsagen til det er, at der skal betales copydan-gebyr, når man hænger kunstværker op.

Vægmaleriet som ses på billedet er skabt af den danske maler Mie Olise, hvis billede her er blevet inspireret af hendes opvækst på et skib. Hendes far er iøvrigt skibsbygger. Skibet her på billedet flyver i luften , da det bliver holdt oppe af en luftballon.

Deraf artiklens over skrift: Nu stiger kunsten 7-9-13 i Holbæk. Efter seancen ved administrationsbygningen blev resten af arrangementet forlagt til Elværket, hvor der var spisning og musik til de fremmødte.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.