21. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev som reaktion på Kenny Jensbys (LA) kommentar til valgforbundet mellem Det Konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre.

”Det skrøbelige borgerlige valgforbund”

Tidligere konservativ og nuværende LA spidskandidat, Kenny Jensby, var lidt for hurtigt ude med sin ”analyse” af det tekniske valgforbund imellem Det Konservative Folkeparti og det Radikale Venstre. Det er ikke første gang de to gamle Holbæk partier indgår i et teknisk valgforbund sammen. Og det bliver nok ikke sidste gang.

Men Kenny Jensby svarede jo ikke på det gode spørgsmål som Holbæk Online stillede. ”Hvorfor går det Konservative Folkeparti ikke i valgforbund med DF og LA”?

For os Konservative står det klart, at valgforbundet mellem Venstre, DF og LA er meget skrøbeligt. DF’s spidskandidat har selv været ude, at sige at han kunne gå efter borgmesterposten. Derimod peger Kenny Jensby på en ”liberal borgmester” hvilket kunne være ham selv.

Vælgerne skal vide, at man kun kan få borgmesterposten udenom Venstre. D.v.s man kan kun få borgmesterposten i en form for rød konstitueringsgruppe. Det Konservative Folkeparti peger entydigt på Søren Kjærsgaard som borgmester ved dette valg.

Og alle som kan matematik ved jo, at man i et valgforbund bestående af kun 2 partier har 50% chance for, at modtage overskudsstemmer. Så vi konservative har en meget god chance for, at få et ekstra mandat.
Ved sidste kommunalvalg fik LA 45 stemmer. Og selv hvis de ti-dobbler dette, vil det være et flot resultat, men ikke nok til at komme ind i byrådet. Derved falder LA’s stemmer måske til DF med en 50% chance for, at DF får endnu et mandat til et evt. rødt kabinet. Dette er en realistisk fare.

Så ved at stemme på LA er der op til 50% chance for, at man rent faktisk stemmer på DF. Det bør man nøje overveje.

Men det mest dobbeltmoralske, og utroværdige, ved Kenny Jensby’s udtagelser er, at da han i 2009, selv var konservativ spidskandidat (med 2 byrådsmandater i ryggen), forsøgte han at forhandle en konstituering med rød blok, betinget af, at Kenny Jensby selv blev borgmester. Sådan er det politiske spil desværre nu om dage, men det er ikke konservativ politik. Havde jeg været formand i 2009 var den ikke gået.

Konklusionen er, at man ikke ved hvor man hverken har LA eller DF henne i en konstituering. Det gør man derimod med det Konservative Folkeparti. Vælgerne kan derfor trykt stemme på det Konservative Folkeparti, da vi er den sikre borgerlige samarbejds- og sparringspartner til Venstre. Vi er det eneste parti som kan sikre, at Venstre ikke bevæger sig for langt ind mod midten, i deres kamp om at tage endnu flere stemmer fra Socialdemokratiet.

Carsten G Møller
Formand for de Konservative i Holbæk
Næstformand for Sjællands Storkreds