20. april 2024

Det er hårdt at få diagnosen demens, og den der er mange bekymringer forbundet med at leve sammen med en dement person og mange demente og deres pårørende isolerer sig ofte for omverdenen. Derfor åbner Ældre Sagen i Holbæk-Jernløse, åbner nu et café-tilbud for demente og deres pårørende hvor de kan mødes til hyggeligt samvær med hinanden og med de frivillige fra Ældre Sagen.

– Demente har ligesom alle andre gavn af socialt samvær og gode oplevelser – så længe der blot udvises de rette hensyn til deres situation. Vi ved også, at det er en befrielse for mange pårørende at komme ud og tale med andre i samme situation som dem, fortæller en af initiativtagerne til caféen Connie L. Madsen fra Ældre Sagen i Holbæk-Jernløse.

– Vi er allerede mange frivillige, der bakker op om caféen, så vi er selvfølgelig spændte på, hvor mange demente og pårørende, der kommer, siger hun.

I første omgang sammensætter de frivillige nogle aktiviteter som for eksempel fællessang, gåture, spil og socialt samvær. Tanken er dog, at deltagerne også selv skal komme med aktivitetsforslag, der afspejler deres interesser.

– Det vigtigste er ikke selve aktiviteterne. Det vigtigste er, at alle hygger sig og får nogle gode oplevelser sammen, fortæller Connie Madsen.

For et års tid siden startede Ældre Sagen en lignende café i Tølløse. Det er blevet en stor succes, hvor både demente og pårørende får nogle gode og hyggelige oplevelser sammen, og Connie L. Madsen håber at få samme succes i Holbæk.

Den første Café foregår torsdag 5. september 2013 kl. 14-16 i lokaler på Aktivitescenter Stenhusbakken, Stenhusvej 21, Holbæk og herefter vil det indtil videre foregå den første torsdag i hver måned, kl. 14-16.