19. april 2024

Superflot-godt gået, genialt lavet og godt sunget lyder kommentarerne til Orøudgaven af : Vi er alle i samme båd. Foto: Jesper von Staffeldt.

Superflot-godt gået, genialt lavet og godt sunget lyder kommentarerne til Orøudgaven af : Vi er alle i samme båd. Foto: Jesper von Staffeldt.
Skal vi overdrive en smule, så må man sige Orø er en af de øer der har været sat mest fokus på de sidste par år i både lokale som landsdækkende medier.

DR2 har produceret en udsendelse om mad og mennesker på Orø, hele Verdenspressen i Danmark besøgte Isefjordens perle, da regentparret var på besøg i juni måned, vikinger har (gen-)indtaget øen . dog denne gang med fredelige hensigter, ja øen er sågar blevet omtalt i TV2s udsendelse om “Skattejagt”. Og publikum stod i kø for at få et minicruise med Holbækfærgen. Så kan man næsten ikke forlange mere.

Men før alt dette skete, blev Orø sat på landkortet i mere beskedent omfang , nemlig med sangen “Vi er alle i samme båd”, som nu er blevet set af mere end 7.000 kiggere på internettet. Sangen blev oprindeligt fremført af skuespilleren Helge Kjerulf Schmidt i Hornbækrevyen i 1944, altså under krigen og langede ud efter alt og alle som ikke havde rent mel i posen og optrådte u-nationalt.

For to år siden var Orø dog ikke truet af hverken krig eller besættelse, men på tidspunkt var det borgerlige flertal i Holbæk byråd på kraftig kig efter spareemner selv ude i de små afkroge af kommunen som f.eks. på Isefjordens Perle. Det rumlede med tanker om at lukke øens skole, og skære på Orøfærgens aftenafgange, måske endog helt skære den kommunale færge bort.

Det fik sat gang i et par aktive beboere som f.eks. Lene Andersen, som truede med at ville overnatte hos borgmesteren, og øens præst Kirsten Schmidt skrev en sang på melodien “Vi er alle i samme båd” om situationen på øen og bragte den og en tegning af færgen, som en slags Noahs ark i menighedsbladet.

I al ubeskedenhed synes Deres udsendte medarbejder på Orø, at denne geniale sang skulle bringes ud til et større publikum, bl.a. medlemmer af Folketinget.

På Brøndevej 43 blev følgende personer indkaldt: Naboen Torben Nielsen , som skulle spille sig selv – Kaptajn på Færgen, Kirsten Schmidt som korsanger, og musikeren Hans Knudsen, som man kan få til næsten alt, bl.a dumpe ned fra himmelen (eller deromkring) som Elvis Presley, som for første gang skulle spille på en frisklavet rumsterstang, Made in Orø. Musikeren Merete Ruud Hansen skulle stå for solosangen og så helt fra Ballerup Simon Nielsen på Keybord og teknik. Deres udsendte stod for videooptagelse og redigering.

Medlemmer af Folketingets Ø-udvalg fik lov at høre sangen på Orø Camping, TV2 East filmede den, DR bragte et uddrag … Og nu ligger den hos Holbakonline.dk og på You tube. Vil du se eller gense den, så tryk HER

Nu er der snart atter byrådsvalg , og selv om borgmester Søren Kjærsgaard (V) har sagt mange pæne ord om Isefjordens Perle, så er vi en del ø-boere, som nok har tilgivet ham og flertallet deres behandling af øen for to år siden, men helt glemt det, det har vi dog ikke.

En kendt Orøborger sagde i dag til Deres udsendte medarbejder : Det er selvfølgelig ikke alene politikerne i Holbæk der er skyld i, der ikke flytter yngre familier til Orø, men det har just ikke fremmet tilflytningen, at byrådets flertal har skabt usikkerhed om skolens fremtid og færgeafgangene.

Denne klumme udtrykker ikke nødvendigvis Holbaekonline.dks holdning.