30. maj 2024

Borgmester Søren Kjærsgaard var med til at fejre knapstruphestens 200 års jubilæum på Dortheaslyst i Mørkøv. Foto: Jesper von Staffeldt.

Borgmester Søren Kjærsgaard var med til at fejre knapstruphestens 200 års jubilæum på Dortheaslyst i Mørkøv. Foto: Jesper von Staffeldt.
Der er både 2-benede og 4-benede knabstruppere i Knapstup i Holbæk kommune.

Men i dag og i morgen vil interessen nok først og fremmest koncentrere sig om de firbenede, nemlig Knabstruphesten som i år kan fejre sit 200 års jubilæum.

Hesten kom til Danmark via en spansk soldat , som tjente i Napoleons hær.

Det blev – og bliver fejret – efter alle kunstens regler på Dortheaslyst på Knabstrup Møllebakkevej i Mørkøv i dag lørdag og i morgen søndag.

Jubilæet blev officielt åbnet kl. 11 med taler af bl.a. tovholder Ulla Lunn, Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen og borgmester Søren Kjærsgaard, sidstnævnte opfordrede til et hurraråb for både de tobenede og firbenede, der var mødt frem i dagens anledning.

Holbaekonline.dk var til stede med både fotoapparat og videokamera. Nedenfor kan du se et slideshow fra lørdagens begivenheder og senere bringer vi et web-tv indslag fra festlighederne, som vil indeholde et uddrag af talerne, et flot klassisk dressurridning med ryttere og heste fra Tyskland, en køretur med hestevogn, interviews m.m.

Web-TV: Knabstrup-hestens 200 års jubilæum

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.