21. april 2024

90% af aktionærerne i Faaborg Sparekasse har sagt ja til Sparekassens Sjællands købs tilbud. PR Foto.

90% af aktionærerne i Faaborg Sparekasse har sagt ja til Sparekassens Sjællands købs tilbud. PR Foto.
Sparekassen Sjælland køber fynsk bank med 15 filialer.

Som vi skrev tilbage i maj måned, så har Sparekassen Sjælland ønsket at købe den fynske ‘lillebror’ Faaborg Sparekasse. I starten af denne måned godkendte Finanstilsynet købet, og så var det op til aktionærerne i Faaborg Sparekasse, at sige ja eller nej til købet.

Fristen udløb i denne uge og flere end 90 % af aktionærerne i Sparekassen Faaborg takkede ja til Sparekassens Sjællands tilbud om at købe aktierne i den fynske sparekasse. Dermed er det en realitet, at Sparekassen Faaborg fremover bliver drevet som et datterselskab i Sparekassen Sjælland.

– Det har hele tiden været en betingelse, at det skulle lykkes for os at få tilsagn om at købe minimum 90 % af aktierne i Sparekassen Faaborg. At vi allerede er nået i mål i løbet af seks uger er for mig et udtryk for, at der er massiv opbakning til vort ønske om at overtage og drive Sparekassen Faaborg som et solidt lokalt fynsk pengeinstitut. Vi takker for den sympati, vi har mødt på Fyn. Vi har den nødvendige robuste kapital til at virkeliggøre visionen om at gøre Sparekassen Faaborg til hele Fyns pengeinstitut, siger ordførende direktør i Sparekassen Sjælland Lars Petersson.


Selvom Sparekassen Sjælland nu ejer den fynske sparekasse, så kommer der ikke til at stå ‘Sparekassen Sjælland’ på de fynske filialer.

Idéen er, at Sparekassen Faaborg skal drives som et lokalt, fynsk pengeinstitut og kunderne vil også fremover møde de velkendte ansigter, når de træder ind i deres lokale filial.

Sparekassen Sjælland og Sparekassen Faaborg ser sig selv, som lokale alternativer til de landsdækkende storbanker.

– Vi glæder os til at realisere planerne for hele Fyns sparekasse. Medarbejderne på begge sider af broen har gjort et flot forarbejde for at sikre fremtiden for Sparekassen Faaborg. Den massive opbakning fra aktionærerne, der nu afstår deres aktier lover godt for fremtiden. Vi vil gå til værket i respekt for kunderne på Fyn og gøre vort til, at alle også fremover føler sig hjemme og trygge i Sparekassen Faaborg, understreger Lars Petersson.