30. maj 2024

Herreløse Katte indfanges og evt. aflives uden udgifter for anmelderen. Arkiv foto: Jens Nietschmann.

Hvad gør man med en tilløben vildkat? Arkiv foto: Jens Nietschmann.
Flere steder i vores område er der problemer med ‘hjemløse’ katte – også på Orø.

– Vi har i år måttet indfange 36 hjemløse katte, alle i meget dårlig helbredsmæssig stand. Kun 11 er blevet genudsat fordi et par værtsfolk har skrevet under på, at ville passe dem. Resten måtte desværre aflives, fordi de var for syge til at kunne reddes, fortæller Merete Ruud Hansen om situationen på Orø.

De ‘hjemløse’ katte lærer hurtigt at komme igen, hvis man begynder at fodre dem, så det skal man lade være med, mener Merete Ruud Hansen:

– Mange mennesker tror desværre stadigvæk, at vild katte ”bare fanger en mus” i ny og næ, og så går det jo nok. Men det er ike tilfældet. De dør! Derfor skal man tænke sig godt om, inden man begynder at fodre en ‘vild’ kat, uanset hvor sød den så end er: Er det en kat I vil beholde? – eller er det bare ‘legetøj’ i ferien?

– Kattene kan ikke klare sig, når man tager hjem til efteråret og efterlader dem til en hård skæbne: Ingen mad og vand, intet lunt hvilested for vinterjulden. De bliver syge og dør langsomt, mens de lider forfærdeligt, siger Merete Ruud Hansen og opfordrer til at man lader være med at fodre dem og i stedet ringer til et af de nedestående telefonnumre:

Dyrenes Beskyttelse: 1812
Kattens Værn: 38 88 12 00
Gråzonen: 23 25 17 37
Grethe Oest: 28 86 99 40

Web-tv: Hvad gør man med en tilløben vildkat?