29. maj 2024

LOF i Holbæk tilbyder et interessant videoredigeringskursus, til de mange, som har videooptagelser liggende på deres hukommelseskort, og ikke rigtig ved hvad man skal gøre med dem for at få en se-værdig film ud af det . Foto: Jesper von Staffeldt.

LOF i Holbæk tilbyder et interessant videoredigeringskursus, til de mange, som har videooptagelser liggende på deres hukommelseskort, og ikke rigtig ved hvad man skal gøre med dem for at få en se-værdig film ud af det . Foto: Jesper von Staffeldt.
Sommerferien er slut, og nu dumper der traditionen tro kataloger ind gennem brevsprækkerne som tilbyder “Bliv klogere, ha´ det sjovt, lær nyt, bevæg dig osv. fra bl.a. LOF og AOF.

En af de kurser som fangede Deres Udsendte medarbejders opmærksomhed var kurset ” Videoredigering med Magix” hos LOF.

Videooptagelse er næsten blevet hver mands/kvindes eje, mens det halter mere med videoredigering. Når vi skriver videooptagelse er blevet hver mands eje, så skyldes det at næsten alle almindelige fotografiapparater også kan optage video og det i forbløffende god kvalitet. For nogle år siden krævede det et særskilt videokamera, bånd og via et kabel skulle båndets indhold overføres til computeren, hvis man ville klippe og behandle det optagede videomateriale. Besværligt og dyrt.

I dag er det anerledes lettere. Men der står et stort “problem” tilbage: Hvad hvis man vil skære det overflødige bort, sætte tekster ind, sætte videostumper sammen, lægge musik på osv? Dette “problem” gør at mange videooptagelser fra f.eks. familiebegivenheder og ferier bliver liggende på hukommelseskort, ses måske en enkelt gang eller to, og så sker der ikke mere, før end optagelserne slettes. Og det er egentlig synd.

Men videoredigering er i teorien ikke så svær endda: Forestil dig du har en filmstrimmel liggende; Du kan klippe filmen op i flere stumper, smide dem væk du ikke vil bruge, sætte dem sammen på en anden måde. På en computer sker det alt sammen elektronisk.

Foruden en computer kræver det også et videoredigeringsprogram. Har man en Windows PC, så er der formentlig allerede et installeret, nemlig Moviemaker – ellers kan de thentes gratis hos Microsoft og det er forholdsvis let at bruge.

Vil man bruge et mere avanceret program til forholdsvis fornuftige penge er der programmet Magix. Der medfølger en manual på flere hundrede sider. Derfor vil en nem genvej være at melde sig til kurset “Videoredigering med Magix ” hos LOF i Holbæk, www.lofholbaek.dk.

Og der er selvfølgelig en bagtanke med denne anbefaling fra Holbaekonline.dk’s side: Vi vil gerne have mange flere af vore læsere til at sende videoer ind til os, som kan have interesse for vore øvrige læsere. Det kunne være sportsbegivenheder, kræmmermarkeder eller hvis naboens hus pludseligt bliver taget af en skypumpe, mulighederne er mange.

Det du skal gøre: Gå ind på en videodelingsside som f.eks. www.youtube.com og opret en brugerkonto og så kan du oploade en video. Når det er gjort, får videoen et link bestående af tal og bogstaver. Dette link kopierer du og sender til: info@holbaekonline.dk og gerne med en kort beskrivelse af indholdet. Keiner Hexerei, nur Behändigkeit.